Jedná se o stejného výtečníka, který v závěru května zfetovaný ujížděl na svém motocyklu vysokou rychlostí dopravním policistům mezi Hvězdou na Slánsku a Řevničovem na Rakovnicku, kde naboural pronásledující služební Volkswagen Passat, kterému se podařilo ho předjet a zablokovat. Poté se dal na útěk do lesa. Tehdy ho zastavil až varovný výstřel z pistole.

Teď už ale neuteče. soud akceptoval návrh umístit zadrženého do vyšetřovací vazby. „Muž je podezřelý ze zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Zadržen byl s kompletní laboratoří," informovala mluvčí kladenské policie Michaela Nováková.

„Celá akce Toxicum trvala několik měsíců, kdy policisté mapovali síť odběratelů hotové drogy, ale i chování dalších osob, které se na její výrobě nejrůznějším způsobem podílely," dodala.

Pervitin za půl milionu korun

Místa výroby muž měnil, aby nebylo možné ho sledovat. To mu ale nepomohlo. Při domovních prohlídkách policisté zajistili několik set gramů pervitinu, jehož cena by na černém trhu dosahovala bezmála půl milionu korun.

„Dále kriminalisté zajistili několik litrů materiálu připraveného k přímé výrobě drogy, kompletní varnu, prekurzory sloužící k výrobě, několik desítek tisíc korun v hotovosti, krátkou střelnou zbraň a další věci, které budou sloužit v trestním řízení jako důkazy," konstatovala mluvčí.

Zatčenému pětačtyřicetiletému muži za uvedenou trestnou činnost hrozí od dvou do deseti let vězení. „Policisté nyní vyslýchají svědky a další osoby, aby se podařilo zmapovat celou trestnou činnost zadrženého, který se prodejem pervitinu v podstatě živil," dodala policejní mluvčí Michaela Nováková.

Čtěte také: Zdrogovaného motorkáře zastavil až varovný výstřel z pistole