Hořet začalo krátce před druhou hodinou ranní, na místo postupně dorazili hasiči ze stanice HZS Mnichovo Hradiště, Bělá pod Bezdězem a Mladá Boleslav, doplnili je dobrovolní hasiči z obce Klášter Hradiště nad Jizerou, Mnichovo Hradiště, Bakov nad Jizerou a Rokytá.

Jak potvrdila tisková mluvčí hasičů Lenka Kostková, hořela celá stodola. "Objekt o průměru 30x10 metrů, kde bylo uskladněno seno, se pokoušeli hasiči uhasit od 2 hodin ráno," uvedla.

Velmi rychle ale prohořela střecha, postupně padaly trámy a po několika desítkách minut se celá střecha propadla.

"Pět minut před třetí hodinou ranní se zhroutila část budovy. Hasiči zřídili čerpací stanici na dálkovou dopravu vody a také kyvadlovou dopravu vody," líčí dramatické události Lenka Kostková.

Požár se podařilo dostat pod kontrolu ve 3.45 ráno, kdy se mohlo začít s rozebíráním zbytků nosné konstrukce objektu, protože hrozilo, že by trosky mohly na někoho spadnout.

"Zásah proběhl bez zranění. Způsobená škoda je předběžně odhadnuta na 1 milion korun, uchránit se nepodařilo nic, příčinou vzniku ohně bude nejspíš nedbalost nebo úmysl," uzavřela tisková mluvčí.