Výsledek uvidíte v červnu roku 2019, jakmile celý projekt dokončí 29 žáků a 6 žákyň. „Volba této modelové řady není náhodná. Dokládá význam modelu KODIAQ pro značku ŠKODA a prostřednictvím mohutných kol, ostrých hran a skulpturálních tvarů dokazuje, že čistý a emocionální design největšího SUV značky ŠKODA dává ještě dostatečný tvůrčí prostor. V červnu bude šestý žákovský vůz v řadě, zahájené v roce 2014, představen veřejnosti,“ uvedli Hermann Prax, vedoucí Komunikace produktu a Pavel Jína, mluvčí Komunikace produktu společnosti Škoda Auto.

Ilustrační foto
Výuka češtiny dětí cizinců? Chybí systémový přístup, říkají ředitelé

Studii vozů navrhují žáci každoročně od roku 2014. Podle Škody se jedná o vrchol jejich odborného vzdělávání, kdy mají mladí lidé možnost ukázat svoji kreativitu a konstruktérský talent již během studia. „Kde jinde dostanete během výuky tak jedinečnou možnost v malém týmu a s podporou zkušených techniků, designérů značky ŠKODA a mistrů odborného výcviku zkonstruovat vlastní auto a přitom uskutečňovat vlastní nápady a vize?” řekla Zuzana Otradovská, jedna z žákyň.

Účastníci projektu navštívili oddělení Škoda Design a podívali se do tvůrčí dílny šéfdesignera Olivera Stefaniho a jeho týmu. Právě pod jeho vedením vytvářeli první ručně kreslené skici nového žákovského automobilu.

První žákovský vůz byl CITIJET na bázi modelu ŠKODA CITIGO, po něm následoval pickup FUNSTAR, vycházející z modelu FABIA. RAPID SPACEBACK byl základem pro kupé ATERO. V roce 2017 vznikl opět z modelu ŠKODA CITIGO elektrický žákovský vůz ELEMENT, v roce 2018 představili žáci SUNROQ – kabriolet na bázi kompaktního SUV ŠKODA KAROQ.

Zdroj: Škoda Auto

Škoda Superb slaví jubileum, z linky sjelo 500 tisíc vozů modelu.
Škoda a odbory uzavřely kolektivní smlouvu. Mzdy vzrostou o 2,5 tisíce
Ilustrační foto.
Úspory energií chce kraj získávat zadarmo