Škoda Rapid Sport ukazuje možnosti, které se skrývají v Rapidu, výkon v kompaktním balení plný dynamiky a sportovního vzhledu. Sportovní verze limuzíny se stane součástí 32. ročníku legendárního setkání Volkswagenu od 8. do 12. května 2013.

Každoročně se na začátku května schází až 200 tisíc tuningových fanoušků Volkswagenu na kultovním setkání v rakouském Reifnitzu. Škoda jim letos jako hlavní lákadlo předvede Škodu Rapid Sport, zvláště povedenou studii své kompaktní limuzíny Škoda Rapid.

„Setkání GTI je Mekkou pro všechny fanoušky tuningu a motoristického sportu", říká předseda představenstva Škody Winfried Vahland

„S vozem Škoda Rapid Sport ukážeme poprvé vysloveně sportovní a emocionální variantu naší nové kompaktní limuzíny Rapid. Opět tak zdůrazňujeme kompetenci našich zaměstnanců v oblasti sportovních vozů a motoristického sportu", říká Werner Eichhorn, člen představenstva zodpovědný za oblast Prodeje a marketingu firmy Škoda.

Škoda Rapid Sport ukazuje potenciál designu Škoda a možnosti, které se skrývají v Rapidu. Vznikl vůz plný dynamiky se sportovním vzhledem. Vůz je nalakován v metalických barvách červená Corrida a šedá Steel. Sebevědomě a osobitě stojí tento sportovní vůz na velkých 19 palcových kolech z lehké slitiny.

Předek vozu okouzlí spojlerem a mohutným otvorem pro přívod vzduchu. Velkoryse dimenzované blatníky a masivní prahy podtrhují vnější vzhled vozu.

Další sportovní prvky přidává záď vozu s výrazným nárazníkem a dvěma integrovanými koncovkami výfuku. Zadní skupinové svítilny s typickým designem ve tvaru písmene C jsou barevně odlišené. Spodní zakončení je vytvořeno z karbonu. V interiéru sportovní vzhled pokračuje například v podobě sportovního volantu, sedaček Recaro a osvětlených prahových lišt.

Od podzimu 2012 je Škoda Rapid na evropských trzích jako sedmá modelová řada firmy Škoda. Kompaktní limuzína doplňuje modelovou paletu vozů Škoda mezi ŠkodouFabia a novou Škodou Octavia.

Při kompaktních rozměrech (délka 4,48 metru a šířka 1,70 metru) přesvědčuje vůz svým výjimečným vnitřním prostorem pro pět cestujících a jejich zavazadla. Součástí jsou i simply clever prvky, výjimečný poměr cena-hodnota a rozsáhlá bezpečnostní výbava.

Atraktivní je také nadčasový design. Od svého uvedení na trh již Rapid získal četná ocenění. Za svůj bezpečnostní koncept navíc získal nejlepší hodnocení – pět hvězdiček – v nárazových testech Euro-NCAP.