VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Sběrný dvůr vznikne i v Dolním Bousově

Dolní Bousov/ Myšlenkou, jak ušetřit obyvatelům práci s odpadem, se nyní zabývá dolnobousovská radnice. Proto vznikl návrh vybudovat vlastní sběrný dvůr.

16.10.2008
SDÍLEJ:

Ilustrační fotoFoto: Archiv

„Máme vytipované místo. Tím by se měl stát prostor bývalé skládky na severním okraji města, která skončila v roce 1990,“ uvedl Josef Vynikal, starosta Dolního Bousova.

Město se proto v dohledné době chystá na přípravu dokumentace a cenové kalkulace stavby nového sběrného dvora.

Bousovští se nyní mohou zbavit odpadků při pravidelných svozech. Například svoz nebezpečných odpadů ve městě zajišťuje jablonecká firma dvakrát ročně.

Nový sběrný dvůr by měl přispět i v rámci zlepšení situace s černými skládkami, které se v okolí vyskytují.

Autor: Adéla Šťástková

16.10.2008 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

STO JEDNA LET. Takové narozeniny oslavila Božena Šnáblová z Mladé Boleslavi.

Božena Šnáblová oslavila 101. narozeniny

Ilustrační snímek.
6

Dobrovolníci pomáhají seniorům i dětem

Dostane most v Dražicích přednost v opravě?

Benátky nad Jizerou - Kraj řeší dilema. Rekonstruovat prioritně havarijní most v Dražicích, nebo v Benátkách?

Sládek na bývalém nádraží učí, jak se vaří dobré pivo

Obrovský nárůst počtu minipivovarů v posledních letech neminul ani střední Čechy. Podle elektronické pivní mapy jich je v kraji na sklonku letošní zimy přes třicet. A jejich počet má podle odborníků dále stoupat.

Michal Tung o EET: Také Vietnamci pořizují pokladny na poslední chvíli

Zavedení elektronické evidence tržeb se od března nevyhnou ani vietnamští obchodníci. Jejich počet se odhaduje na 20 tisíc a jejich tržby podle odhadů mohou mezi maloobchodníky činit až 70 procent. Na konci loňského roku mělo v ČR trvalý pobyt přes 48 tisíc Vietnamců. Na jejich přípravu na zásadní změnu pro způsob obchodování se Deník zeptal vietnamského podnikatele Michala Tunga, který na ni své krajany již několik měsíců připravuje.

Tomáš Krátký: Pro vaření piva je nejdůležitější voda

O domácím vaření piva nikdy nepřemýšlel. Pil klasická česká piva, než ho před pěti lety kamarád seznámil i s pivy z menších pivovarů. „Hrozně mě to nadchlo," říká třicetiletý Tomáš Krátký ze Stratova na Nymbursku, který má od té doby za sebou už několik uvařených várek domácího piva.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies