Škoda Parts Centrum v Mladé Boleslavi bylo kompletně dokončeno. V úterý byl plně automatický regálový sklad uveden do provozu.

Celkem automobilka do nového centra investovala zhruba 31,8 milionů euro. Škoda Parts Centrum přestavuje se zhruba 25.000 dodávkami denně důležitou součást celosvětových dodávek originálních dílů a příslušenství značky Škoda a koncernových značek VW, Audi a Seat. Současně je největším skladem originálních dílů v České republice.

„Škoda Parts Centrum je důležitou součástí růstových plánů koncernu a značky," říká Werner Eichhorn, člen představenstva společnosti Škoda za oblast prodeje a marketingu.

„Díky významnému rozšíření a modernizaci centra můžeme rychle, efektivně a kompetentně uspokojit rostoucí poptávku po náhradních dílech a příslušenství," říká Eichhorn.

Škoda Parts Centrum je jedním ze tří evropských centrálních skladů koncernu VW. „Do roku 2018 náš sortiment dílů a příslušenství rozšíříme o 50 procent na 214.000 položek," říká Roman Havlásek, vedoucí oddělení Škoda Originální díly a příslušenství.

V rámci modernizace se zdvojnásobila také celková plocha centrálního skladu z 50.000 m2 na více než 100.000 m2. Tato plocha zhruba odpovídá velikosti dvanácti fotbalových hřišť. Jedenáct uliček regálového skladu, vysokého 42 metrů, pojme 30.000 palet, proces naskladňování a vyskladňování náhradních dílů a příslušenství probíhá plně automaticky. V každé uličce pracuje automatický regálový zakladač. Za jedinou hodinu lze naskladnit či vyskladnit více než 200 palet.

Dodávky originálních dílů a příslušenství se připravují a expedují 24 hodin denně. V třísměnném provozu vyřídí na 500 zaměstnanců v průměru 25.000 objednávek denně. Každý den se do více než 100 zemí dodá zhruba 9.500 sortimentních položek. V tuzemsku je zásilka dodána do rána následujícího dne, dodávky do dalších evropských zemí jsou dodány maximálně do 24 hodin.