Jako oficiální flotila 77. IIHF Mistrovství světa v ledním hokeji bylo v Helsinkách a Stockholmu organizačnímu výboru předáno 45 nových vozů Škoda Octavia Combi. Škoda podporuje mistrovství světa v ledním hokeji již po jednadvacáté v roli oficiálního hlavního sponzora. Souboje o titul se budou konat od 3. do 19. května 2013 ve Stockholmu a Helsinkách.

Využití nových vozů Škoda Octavia Combi – všech v odstínu bílá Candy - pro přepravu funkcionářů a VIP hostů následuje jen několik týdnů po světové premiéře tohoto vozu a souběžně se zahájením prodeje na prvních trzích.

„Využití tohoto vozu při jedné z nejdůležitějších sportovních akcí světa je pro model Škoda Octavia Combi fantastický start," říká Werner Eichhorn, člen představenstva společnosti Škoda Auto pro oblast prodeje a marketingu.

Nová Octavia Combi nabízí prostor ve své nejkrásnější podobě a přesvědčuje svou vysokou funkčnosti, inovativní technikou a dynamicky elegantním designem. „Škoda Octavia Combi byla v roce 2012 nejprodávanějším vozem s karoserií kombi v Evropě. IIHF Mistrovství světa v ledním hokeji je dokonalým místem pro premiéru nového vydání našeho bestselleru a bude také skvělým impulsem pro souběžně probíhající zahájení prodeje," říká Eichhorn.

Pětačtyřicet bílých vozů se bude používat zejména pro přepravu mezi jednotlivými arénami MS, letišti, hotely a dalšími destinacemi v pořadatelských městech Stockholm a Helsinky. Všechny jsou opatřeny polepem v oficiálním designu MS.

Česká automobilka podporuje každoročně probíhající mistrovství světa v ledním hokeji již od roku 1993. Od samého počátku hrála oficiální flotila vozů pro MS zásadní roli ve sponzorských aktivitách. Flotila, která se každoročně sestává ze 40 až 50 vozů, v uplynulých 21 letech dohromady ujela zhruba 5,2 milionů kilometrů. To odpovídá zhruba 125 cestám kolem světa – a to bez jediného přerušení jízdy z důvodu technické poruchy. Při každém mistrovství světa vozy najedou průměrně 250 tisíc kilometrů.

Veškeré aktivity značky Škoda v rámci IIHF Mistrovství světa v ledním hokeji 2013 se nesou zcela v duchu aktuální modelové ofenzívy. Vedle sponzorské flotily budou vozy Škoda včetně nového modelu Octavia v provedení limuzína i Combi vystaveny před hokejovými arénami. Nová Octavia Combi i limuzína na sebe budou přitahovat pozornost i přímo u ledových ploch.