Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto ukáže novou verzi svého úspěšného modelu Fabia s příznačným názvem Scout. „Model Fabia Scout si odbude svoji světovou premiéru na mezinárodním autosalonu v Ženevě,“ řekl Deníku mluvčí Škody Auto Evžen Krauskopf.

Designová linie Scout je podle vyjádření firmy charakteristická individuálním vzhledem a ochrannými prvky, které vozu propůjčují svěží vzhled. Model Fabia Scout dává segmentu malých vozů, který je často hodnocený z pohledu funkčnosti a hospodárnosti, nový emocionálnější náboj.

„Speciálně tvarovaný nárazník a ochranné plastové prvky propůjčují nové verzi praktického kombi robustnější rysy. Ochranné kryty na bocích karoserie a střešní nosič ve stříbrné barvě podtrhují výrazný vzhled vozu Fabia Scout,“ vysvětluje Krauskopf.

Pro nový model Fabia Scout jsou připraveny čtyři motory; benzinové o objemu 1,4 litru s výkonem 63 kW (86 k) a spotřebou 6,5l na 100km a druhý benzinový motor o objemu 1,6 litru o výkonu 77 kW (105 k) se spotřebou 6,9l na 100km. Tento motor bude k dispozici také se šestistupňovou automatickou převodovkou.

V nabídce naftových motorů figuruje agregát se zdvihovým objemem 1,4 litru, výkonem 59 kW (80 k) a spotřebou 4,6l na 100km a dále špičkový motor o objemu 1,9 litru s výkonem 77 kW (105 k), který 100km urazí za 4,9l. Oba motory lze vybavit filtrem pevných částic.

„V interiéru dominuje čalounění určené výhradně pro tuto designovou linii. Vkládané tkané koberce nesou nápis Scout, stejně jako záď vozu. Pedály mají nerezové plochy s protiskluzovými pryžovými prvky pro zvýšené namáhání,“ dodal Krauskopf.

Fabia Scout stojí na kolech z lehké slitiny Arktos, která byla navržena speciálně pro tento model. Na přání se může zákazník namísto šestnáctipalcových kol rozhodnout pro větší sedmnáctipalcové provedení se stejným designem. Mezi rozlišovací znaky modelu Fabia Scout patří také mlhové světlomety s corner designem a tónovaná skla.

Vůz bude v prodeji od konce května letošního roku a posílí tak designovou linii Scout, která se těší velké oblibě zákazníků.