VYBRAT REGION
Zavřít mapu

VIDEO: Grilování s Kozlem

Praha - Grilování je ideální příležitostí, jak strávit s rodinou či přáteli příjemné chvíle plné dobrého jídla a pití. A čím jiným se odměnit než oroseným Velkopopovickým Kozlem. Pivo se hodí nejen jako osvěžující nápoj pro horké letní dny, ale také jako jedinečná ingredience do grilovacích receptů. Dodá jídlu nezaměnitelnou, výraznější chuť, lze ho využít například pro podlití samotného jídla nebo pro přípravu nejrůznějších marinád. Přihlížet by se v tomto případě mělo zejména ke kvalitě piva. Velkopopovický Kozel 11° splňuje všechny podmínky, a je tak dokonalým společníkem pro grilovací chvíle. Jeho vypilovaná, plná chuť a jemná hořkost pozvedne kvalitu pokrmu o stupínek výš.

4.7.2013
SDÍLEJ:

Grilované kotlety v jamajské marinádě s pivem. Foto: Velkopopovický kozel

Grilovací sezóna je konečně v plném proudu a Velkopopovický Kozel rozhodně nezůstává pozadu. Kozel si pro své fanoušky připravil zajímavé recepty, se kterými připravíte jedinečné delikatesy.

Na webu www.poctivegrilovani.cz naleznete originální grilovací recepty nebo rady a tipy jak grilovat od zkušených kuchařů z Prakulu. Pobavit se také můžete dvanácti vtipnými sitcomovými videi „Kozel Vařil" o rodině, která ke všemu včetně grilování přistupuje velmi originálním způsobem. Na webu se bude postupně každý týden odhalovat jeden z šestnácti originálních receptů s Velkopopovickým Kozlem, které připravili kuchaři Jaroslav Zahálka a Zdeněk Marcín, šéfkuchař pražského kulinářského institutu. „Ke grilovanému jídlu se jednoznačně hodí pivo. Nejen jako nápoj, ale i jako ingredience. Z průzkumu Velkopopovického Kozla mimo jiné vyplynulo, že si lidé oblíbili různé marinády, ale podle receptů je připravuje pouze 7 % populace*. Podle nás je důvodem jejich nedostatek, a proto jsme se rozhodli uvést nové zajímavé recepty s pivem jako přísadou, které zpestří grilovací sezónu," vysvětluje nový přístup Karel Kraus, marketingový manažer Plzeňského Prazdroje.

Tip pro tento týden: Grilované kotlety v jamajské marinádě s pivem. Připravte si jemné kotletky proložené originální marinádou, ve které nechybí ani Velkopopovický Kozel 11°. Marináda navíc obsahuje i netradiční suroviny jako například javorový sirup, chilli nebo muškátový oříšek. Recept je rychlý a nenáročný. Stačí vytvořit marinádu a nechat v ní odležet kotlety přes noc. Druhý den už zbývá jen položit kotlety na rozpálený gril na cca 5 - 7 minut. Jako ideální přílohu doporučujeme grilovanou bram-boru nebo čerstvou bagetku. Odborníci z Prakulu navíc radí: Před podáváním nechte hotové kotlety asi 5 minut odpočinout v míse vedle grilu a hojně je zalijte extra panenským olivovým olejem. Dobrou chuť s Velkopopovickým Kozlem! 

Grilované kotlety v jamajské marinádě s pivem.

* Spotřebitelský průzkum byl realizován prostřednictvím internetového dotazníku (CAWI) na internetovém panelu agentury STEM/MARK na 502 respondentech z populace 18+ v České republice.

Autor: Redakce

4.7.2013 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Další Thálie se Mikeska nedočkal, byl však v širší nominaci.

Další Thálie se Mikeska nedočkal, byl však v širší nominaci

Škoda Muzeum v Mladé Boleslavi.

KRÁTCE: Co se děje na Boleslavsku?

AKTUALIZOVÁNO

Věra Špinarová zemřela. Jedinečný hlas z Ostravy utichl

Ve věku pětašedesáti let odešla do hudebního nebe Věra Špinarová, zpěvačka s jedinečným a nezaměnitelným hlasem.

S Karlem Hynkem Máchou v čele na opičí hrad

Mladoboleslavsko – Lidová tvořivost mu zkomolila jméno na Affenburk, tedy opičí hrad. Prý proto, že jednomu z jeho někdejších pánů utekl pár opic, který se v přírodě rozmnožil a početná tlupa opic následně děsila venkovany. Tajemné čerty muselo podle zkazek pobít až vojsko.

OBRAZEM: Češi americké dragouny vítali i posílali domů

Českem znovu projížděl americký vojenský konvoj.

Přivítejte s námi na světě další miminka narozená v minulých dnech

Mladá Boleslav - Přivítejte s námi na světě další miminka narozená v minulých dnech v mladoboleslavské porodnici. Přestože víme, že každé miminko je krásné, můžete hlasovat v naší anketě o miminko týdne.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies