VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Cesta za pivem trvá někdy i dva kilometry. Tam a pak zpět

Kosmonosy /FOTOGALERIE/ - Sedm let denně dva kilometry tam, dva zpět. To je část volného času Jardy, štamgasta kosmonoské restaurace Rychta. Každý den takhle chodí na pivko do Kosmonos z Mladé Boleslavi. I když…

12.5.2012 1
SDÍLEJ:

Majitel restaurace Tomáš Picek (vlevo) s obchodním sládkem Plzeňského Prazdroje Zdeňkem Raisem.Foto: DENÍK/Jiří Macek

„Já chodím čtyřistakrát v roce. Někdy totiž jdu do té hospody dvakrát," usmívá se vážený štamgast a připíjí si novinkou v restauraci - tankovou desítkou Gambrinus Originál.

Štamgastů si na Rychtě váží. Dalo by se říci, že je to hospoda Jardů. „Chodí nás sem sedm Jardů," říká další štamgast tohoto jména a dodává: „Jsem kosmonoský rodák, 58 let tady žiju, pro pivo jsem sem chodil už v deseti letech tátovi do bandasky."

Štamgast Franta potvrzuje osvědčenou hospodskou pravdu: „Tady se sežene všechno, probereme všechno, vyměníme vládu, okomentujeme fotbal i hokej. No a dneska to vidím, že ten hokej prohrajeme," říká Franta a kouká na televizi, kde brzy začnou hrát naši hokejisté zápas na světovém šampionátu s Lotyšskem.

Restauraci Rychta vlastní už sedmým rokem Tomáš Picek. Ten ji koupil krátce poté, co vyhořela. „Vše jsem opravil a vybudoval. Jestli to byla spousta práce? Nemusím snad odpovídat," zasní se majitel. Ten už pár dnů čepuje v restauraci novinku, kterou si všichni štamgasti i hosté chválí - tankovou Plzeň a desítku Gambrinus Originál. „Chuť je to fakt dobrá," shodují se pánové u stolu hned vedle výčepu.

V místnosti, kde jsou umístěny pivní tanky, je tak sedm stupňů Celsia. Prosklená místnost vznikla z nevyužitého výklenku. Přes noc je osvětlená a je nepřehlédnutelná z chodníku. Stejně jako zelená fasáda budovy restaurace.

Výhodou Rychty jsou velké prostoty. Kromě doslova obrovské venkovní zahrádky je tu pivnice i několik salonků, kde lze povečeřet, ale i uspořádat svatby, oslavy, večírky.

Tradičním lákadlem jsou hotovky, kterých denně uvaří kolem stovky porcí. Pizza na ohni v peci a steaky připravované na oharcích jsou dalším okořeněním příjemné atmosféry, která tu vládne.

„Desítka Gambrinus Originál zachovává oblíbený charakter plzeňského piva a nabízí ještě plnější chuť. Plnost chuti jsme zvýšili vyšším dávkováním sladu a chmele," uvedla Adriana Jehňáková, marketingová manažerka Plzeňského Prazdroje.

Autor: Jiří Macek

12.5.2012 VSTUP DO DISKUSE 1
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Měření kvality ovzduší. Ilustrační foto.

Nová stanice bude měřit kvalitu ovzduší v nejvíc zamořených oblastech

Mladoboleslavští policisté pátrají po dvaadvacetileté ženě.

Pohřešovaná žena byla naposledy viděna v Boleslavi

Boleslavský deník hledá fotografy

Mladá Boleslav - Není vám cizí fotoaparát? Rádi fotíte vše, co se kolem vás děje? Pak byste právě vy mohli být našimi spolupracovníky.

Na Mladoboleslavsku utekl vězeň. Nebezpečný není

Boleslavsko - Policie pátrá po třicetiletém Martinu Pálovi, který ve středu odešel z nestřeženého pracoviště. Podle policie není muž nebezpečný, přesto by se ho lidé neměli sami pokoušet zadržet.

Štrůdl vás provede erotickou komunikací i uměním zevlingu

Praha - Tomáš Klus, Suvereno, Daniel Nekonečný, Filip Říha nebo sexuoložka Gaia Poupětová  provedou prvními narozeninami akce zvané Štrůdl. Oslavy doprovázené workshopy a hudbou se budou konat na střeše galerie Vanguard v Praze. Ty se uskuteční v neděli 20. srpna od patnácti hodin.

Kam za letní zábavou?

Boleslavsko - Přinášíme vám přehled kulturních událostí v regionu.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení