Po víkendové výhře 9:4 nad Brnem mají Technologové v superligové tabulce na svém kontě o jedenáct bodů víc, než druhý Chodov. Do play-off tak půjdou Technologové z prvního místa, stejně jako v loňské sezoně.

„Jsme rádi, že máme jisté první místo po základní části, ale na naší práci se tím nic nemění. Vše směřujeme k play-off, takže chceme dobře zvládnout i poslední tři domácí zápasy,“ nechce se nechat ukolébat dílčím úspěchem kouč Jan Pazdera.

Jeho tým má aktuálně sérii dvaceti vyhraných zápasů v řadě v součtu Superligy a Českého poháru. Co se týká jenom Superligy, tak zde nebyli Technologové poraženi v posledních třinácti případech. Zápasy zbývajících tří kol odehrají kompletně na domácí palubovce. Ten první už v sobotu, kdy přivítají Kladno.

Zápas s Brnem byl dvě třetiny vyrovnaný. Po čtyřiceti minutách hry byl stav těsný 4:3 pro domácí Boleslav. Pak ale přišla třetí perioda, ve které Mladá Boleslav dominovala a postupně svůj náskok navyšovala. Rozhodnutí přišlo v podstatě hned v první minutě třetí části hry. To se totiž domácí trefili dvakrát zásluhou Jiřího Curneyho a Tomáše Chrousta.

Náskok pak narůstal až do stavu 8:3, kdy ještě snížil hostující Mendrek, ale poslední slovo v zápase měl osm vteřin před koncem Radek Krajcigr, který se v utkání proti svému bývalému týmu trefil hned čtyřikrát.

Junioři si do předkola vybrali Anděly
Základní část má kompletně za sebou florbalová juniorská liga. Vyřazovacích bojů se letos účastní všech dvanáct týmů nejvyšší juniorské soutěže. První čtyřka Tatran, Bohemians, Chodov a Vítkovice má jisté čtvrtfinále, právo výběru tedy měly týmy na 5. – 7. místě tabulky, které si vybíraly mužstva z 9. – 12. pozice. Boleslavští Technologové byli druzí na řadě a poté, co si Ústí nad Labem vybralo Hradec Králové, sáhli Boleslavští po pražských Black Angels. „Ve výběru jsem nechal volnou ruku klukům, kteří si vybrali Black Angels. Jsem za toho soupeře rád, protože vítěz tohoto předkola bude dobře připravený do čtvrtfinále,“ komentoval výběr svých svěřenců kouč Petr Kološ. Série začíná v sobotu 18. února v Mladé Boleslavi prvním zápasem od 20 hodin.