Po výhře 6:3 nad druhým Tatranem Střešovice nejenže zvýšili svůj náskok na čele nejvyšší české soutěže na jedenáct bodů, ale nejlepším možným způsobem se naladili na zítřejší finále poháru, které se hraje od 20 hodin ve Zlíně.

Ještě před zápasem se udála v kabině změna na domácím kapitánském můstku. Po rozcvičce totiž odstoupil kvůli nevolnosti Petr Novotný, a jeho povinnosti převzal Jan Jelínek, který je na pásku zvyklý z národního týmu.

Boleslav poslal do vedení v šesté minutě někdejší hráč Tatranu Jan Natov, za hosty vyrovnal v 9. minutě Kolísko. To bylo naposledy, kdy byl v utkání vyrovnaný stav. Boleslav totiž v závěru první třetiny poslal do vedení Tomáš Chroust, aby ho minutu před první sirénou navýšil Ondřej Fojta.
Obrovské zrychlení, dychtivost a šikovné ruce předvedl Jelínek při akci na 4:1. Vyrazil do brejku, řekl si o míček, v přečíslení už nenahrával a udělal kličku gólmanu Kafkovi.

Ale rozhodnuto ještě nebylo. Tatran vrátila do hry Svačinkova branka. Moc důležitý pro Boleslav pak byl záskok Rytycha proti dalšímu Kolískovu trestnému střílení. Rytych předvedl hbitý skok proti blafáku a rozparádil se emotivním gestem rukou, což zase rozproudilo fanoušky.

Náskok Boleslavi vrátil už ve třetí třetině parádní trefou z voleje Josef Pluhař. Poté bylo k vidění ještě po jedné brance na každé straně – na snížení Komárka odpověděl ještě Jan Gruber, také bývalý hráč střešovického Tatranu.

Technology – Střešovice 6:3Branky a nahrávky: 6. Natov (Curney), 16. Tom. Chroust, 19. Fojta, 29. Jelínek (Tom. Chroust), 53. Pluhař (Gruber), 58. Gruber (Kološ) – 9. Jakub Kolísko, 34. Tomáš Svačinka (Beneš), 56. Komárek (Beneš). Rozhodčí: Dolanský, Sýkora. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 607.
Boleslav: Bauer (na nájezd v 48. minutě Rytych) – Křenek, Krzyžanek, Zakonov, Jelínek, Novák, Kološ – Krajcigr, Curney, Natov – Tomáš Chroust, Pluhař, Gruber – J. Bouška, Fojta, Tadeáš Chroust.