První poločas se přitom hrál jen v režii Benátek. V 6. minutě se natlačil mezi váhající beky Synek a zblízka nastřelil brankáře Satrapu. Až série čtyř rohů už ve 20. minutě přinesla na tribunu radost. Walterův centr umístil hlavou do sítě Šimeček. Ten ještě dvakrát těsně přestřelil po dlouhých autech a pokřik: „Zase je ta šestka volná!“ by se mohl stát novým klubovým sloganem Čížové. 


Mezi tyče se nevešel ani Walterův pokus překvapit vysunutého brankáře přes půl hřiště. Popis útočné produkce Čížové by měl do přestávky podobu bílého listu, z kabin se ale Jihočeši vrátili jako vyměnění. „První půle byla z naší strany fotbalovější. Soupeř pak začal hrát na riziko, napadal nás vysoko bez zajištění. My jsme úvod druhé půle nechytili,“ zdůraznil benátecký trenér Pavel Jícha. Obrovský závar po rohu a ostřelování Michňovy brány i s přispěním jeho spoluhráčů gólem neskončilo, až proti penaltě byli domácí bezmocní. Facka je však probrala v pravý čas a zase přebrali otěže do svých rukou. Za osm minut hlavičkoval Walterův bochánek razantně do brány vysoký Jakub Synek – 2:1. 

Malibu Mladá Boleslav.
Na prvoligového soupeře tentokrát neměli
Exkurze za sysly na Radouči.
OBRAZEM: Na Radouči se konala exkurze za záchranu syslů


K dalšímu vyrovnání byla blízko Kočího točenka po Jandově akci a přihraném pádu s ponechanou výhodou. Na druhé straně napálil odražený míč nad bránu muž zápasu Walter a Maříkovu střelu k tyči oku lahodícím zákrokem chytil Satrapa. „Zápasy proti nováčkům jsou těžké. Vyhrát musíte a lehkost se trochu vytratí z kopaček. Kluci to ale příkladně ubojovali. Soupeř má v sestavě pár velkých jmen, ale jména ještě žádný zápas nevyhrála,“ dodal trenér vítězů Pavel Jícha. 

Dobrovice – Štěchovice přijely do města cukru s nálepkou stoprocentního šestibodového celku. Odjížděly s potupnou porážkou 1:4. První poločas patřil domácímu Osvaldovi, druhý jeho spoluhráči Bernátovi. Právě tito dva střelci si připsali po dvou brankách. Skóre otevřel zmiňovaný Tomáš Osvald v deváté minutě z dorážky, ve 33. předvedl fotbalovou pohádku, když se z vápna z otočky trefil přesně „pod klacek.“ Domácí hráli při chuti a přišly i další dvě branky, o které se postaral Pavel Bernát. O čestný úspěch po dvou kolech vedoucího celku tabulky se postaral až osm minut před koncem ex-ligový záložník Ladislav Volešák.

ČFL – 3. kolo

Dobrovice – Štěchovice 4:1 (2:0)
Branky: 9. a 34. Osvald, 58. a 75. Bernát – 82. Volešák. Rozhodčí: Mudra. ŽK: 1:1. Diváci: 240.
Dobrovice: Bartoš – Novák, Skuhravý, Routek, Pelyak – Žaloudek, Krystan, Osvald (79. Husenský), Bernát (85. Eliáš) – Volf (90. Jakubec), Miškovský (66. Fotr).

Benátky – Čížová 2:1 (1:0)
Branky: 20. Šimeček, 60. Synek – 52. Janda. Rozhodčí: Šťastný. ŽK: Synek – Chytrý, Tomášek. Diváci: 235. Střely na bránu: 6:2. Rohy: 7:4.
Benátky: Michňa – Hakl, Borovička, Horák, Sudek – Šimeček – Kocourek (75. Tvrzník), Walter (79. Mařík), Knobloch (90. Kraus), Boček – Synek (88. Jäger).

Text: Karel Jedlička, Jaroslav Bílek