Začátek závodu však patřil Janu Strožovi, který hned v prvním stoupání odjel všem ostatním a opět ukazoval svoji fazónu z předešlých závodů. Štěstí mu ale dlouho nepřálo, protože po několika kilometrech se mu podařilo sjet z trati, a než se na ni zase vrátil, měl už velkou ztrátu na nejlepší.

Na čele se oddělila čtyřčlenná skupina s Václavem Ježkem, která pospolu vydržela celé dvě třetiny závodu. Po druhém rozdělení s kratší tratí se kvarteto rozdělilo v dlouhých stoupáních, kde první pozici v této chvíli opanoval Jan Jobánek a za ním s mírnou ztrátou Václav Ježek.

Jobánka však několik kilometrů před cílem postihl defekt, a na čelo se tedy dostal Ježek, který už si své vedení dovezl až do cíle. Plný bodový zisk ho osamostatnil na čele celkového hodnocení poháru a před posledním kláním má nejlepší výchozí pozici získat cennou trofej.

Jan Strož se stíhací jízdou dokázal propracovat až na solidní páté místo a jednu pozici za ním do cíle dorazil i třetí „eliťák“ boleslavského týmu Dan Valášek. Na kratší, nepohárové trati si parádně vedl Ivo Netík, který zvítězil ve své kategorii Muži nad 40 let.

Dalším závodem o víkendu pokračovalo také Kolo pro život, tentokrát na šumavském Zadově. Zastoupení díky Litvínovskému poháru byla sporadická a mezi dospělými se žádné pódiové umístění neurodilo, i když Vlastimilu Hájovi uteklo třetí místo v mužské kategorii 40 – 49 let opravdu jen o chloupek.

Zato junioři nezklamali a udělali radost všem příznivcům a rodičům. Svoje kategorie vyhráli Tomáš Hájek (děti 6 – 7 let), Vanda Dlasková (8 – 9 let) a Martina Jedlánková (děti 12 – 13 let), na druhém místě závod dokončili Babeta Kolářová (děti do 5 let) a Josef Hladík (děti 12 – 13 let) a třetí místo si ze Zadova odvezl Štěpán Rozsypal (děti 10-11 let).