Pět zápasů proti Kladnu neuhrál nikdo ani set, ale v sobotu se to Benátkám hned v úvodu zápasu povedlo. Držely se ještě do půlky druhého setu, ale postupně přebíral iniciativu favorit, jehož sestava je plná skvělých Čechů (Křesťan, Hýský, Zajíček, Trojan) i zahraničních borců (van Haarlem, Hietanen, Sparidans).

„My volejbal umíme, ale když je soupeř kvalitativně lepší, tak se to nakonec projeví, což se stalo i v sobotu," uznal Pavel Třešňák.

Fortuník naopak lehce vyčítal svému týmu, že zápas chtěl až moc rychle rozhodnout. Místo toho v prvním setu hráči vůbec neplnili co měli. „Nedodržovali jsme taktický plán. Až když jsme se k němu v průběhu druhého setu vrátili, tak vše fungovalo, jak mělo. Nepřehráli jsme Benátky velkým rozdílem, ale řekl bych, že zaslouženě," byl přesvědčený někdejší reprezentant.

Oba slavní koučové na sebe ovšem narazili ve čtvrtém setu, když už se zdálo prakticky rozhodnuto. Za stavu 21:16 se kvůli špatnému stavu deset minut nehrálo a diskutovalo. Třešňák se hněval, že rozhodčí nevrátili stav na 17:15, kdy chyba u stolku vznikla. „Myslím, že nás nemuseli rozhodčí řezat, ale nám se to stává běžně. Dlouho se nehrálo a nakonec stejně ani nevrátili skóre do podoby, ve které mělo být," popisoval Třešňák, podle něhož oba skauti u stolků věděli, že k chybě došlo. „Ale byla to chyba rozhodčích, protože když se najde chyba v zápise, musí se vše vrátit na iniciální stav," dodal Třešňák.

Milan Fortuník souhlasil s chybou u stolku, ale odmítl, že by se měl stav vracet více, než učinili sudí. "Rozhodčí stav vrátil na 20:16. Ale s trenérem Třešňákem i technickým vedoucím Vaškem Němečkem jsme komunikovali normálně, nebylo to nic vyhroceného. Spíše to bylo na přátelské bázi, vždyť se roky známe. Nás už tenhle verdikt těžko mohl vyvést z tempa, momentálně máme lepší formu než Benátky," říkal Fortuník, zatímco jeho starší kolega zůstal v ostřejší rovině, byť se u kritiky lehce usmíval. „Řežou nás pořád. Je jednodušší ořezat slabšího, než silnějšího a mocnějšího. Kdyby oříznul Kladno, už by se tady nemohl ukázat, a to by mu v kariéře asi vadilo," dodal Pavel Třešňák.