„Kolo mám moc rád, stejně jako akce „pro život“, jejich atmosféru a propojení sport – rodina – příroda. Od malička jsem rád zkoušel všechny druhy sportů, nakonec u mě zvítězilo veslování. Na kolo si ale odskočím moc rád!“ říká nejlepší český veslař.

Bronzový olympionik z Ria se v areálu Krásná louka, který je střediskem závodu, postaví půl hodiny po sobotním poledni na start 31 kilometrů dlouhé trasy s převýšením 550 metrů.

Boleslavský závod je jedním z několika, které by Synek v seriálu rád absolvoval. Letošní premiéru za řídítky si odbyl týden předtím v Hustopečích. „Užil jsem si to parádně, i když na trati byla spousta bláta. Jak jsem těžkej, pořád jsem hrabal a musel jsem i dost kolo tlačit. Ale na to, že jsem na kole neměl skoro nic naježděno, to nedopadlo moc špatně. Celkově jsem byl na nejdelší trase jednašedesátý,“ pochlubil se umístěním rodák z Brandýsa nad Labem.

Chlapci a dívky z Rakovnicka se zúčastnili okresního kola Odznaku Všestrannosti Olympijských Vítězů.
Tradici si tu hýčkají. Z okresu Rakovník postupují do krajského kola OVOV čtyři školy

Závody bere nejen jako součást přípravy. Jsou pro něj příjemným odreagováním od veslařského stereotypu. V Mladé Boleslavi se i s ohledem na blížící se evropský šampionát, kterého se „doma“ v Račicích zúčastní už na konci května, rozhodně nebude hnát za co nejlepším časem. „Chci jet určitě víc v klidu a na pohodu v porovnání s účastí v Hustopečích, kde jsem do toho šlapal od začátku tak, že jsem se utavil hned v prvním kopci,“ hodlá se více šetřit…

…a pokud možno i nezranit. „Zranění se bojím vždycky, ale věřím, že všichni ostatní jsou ohleduplní a také se nechtějí zranit. Ale určitě to dobře dopadne, trať znám a vím, že nic záludného mě na ní snad nečeká. Jedu si užít parádní den na kole a těším se na všechny, s kým se na trati potkám. Pokecáme.“

Pavel Nedvěd
Nároďák držel palce Staré dámě. Kvůli Nedvědovi

Synek nebude jedinou hvězdou sobotních závodů, které zavítají do města aut už poosmé a těší se značné popularitě. Účast potvrdil i biker Jaroslav Kulhavý. Potkat se s ním netradičně budou moci účastníci nezávodní Fitness jízdy v délce dvaceti kilometrů (start ve 12.30 z Krásné louky).

Hlavní závod se startem v 11.30 hodin u Zákaznického centra Škoda auto měří 53 kilometrů. Podle pořadatelů patří trasy závodu v Boleslavi k technicky nejméně náročným a nejrychlejším v seriálu. Připraveny budou také dětské závody a nabitý doprovodný program pro celé rodiny.

Okresní fotbalový výběr neztratil v Poděbradech ani bod.
Výběr OFS Kolín se probojoval na republikové finále