Divoká hádka se včera strhla v prostorách Boleslavského deníku. V předvečer vyhlašování nejlepších sportovců Mladoboleslavska totiž právě v prostorách redakce Boleslavského deníku došlo při posledním dolaďování scénáře mezi ostrou kontroverzí mezi krajským šéfem Deníků a moderátorem galavečera Jiřím Mackem a šéfredaktorkou Boleslavského deníku Šárkou Charouskovou.

„Bylo to na ostří nože," prozradil zdroj blízký redakci, jenž si nepřál být jmenován. A co vlastně v oné hádce šlo? „Jirka si neustále vymýšlel různé sci-fi požadavky k průběhu středečního večera, které jsem prostě nemohla akceptovat," prozradila nasupená Charousková.

Kdo Jiřího Macka zná, asi si dokáže představit, jak to včera v redakci vypadalo. Vždyť Macek se nezdráhal v minulosti se svým parťákem Lubošem Dvořákem z rádia Signál, s nímž bude letošní galavečer po tříleté odmlce moderovat, například postavit na pódiu Škoda Muzea akrobatickou U-rampu nebo rovnou celou hospodu. Jelikož se letos vyhlašování 21. ročníku prestižní ankety koná ve sportovní hale, kde je na Mackovy vylomeniny hodně místa, máte se vy, diváci na co těšit.

„Vzkažte tam čtenářům, ať se určitě přijdou podívat. Nejenže potkají nejlepší sportovce regionu, ale samotný program bude stát opravdu za to," rozdával včera úkoly Jiří Macek. Vstupné je samozřejmě jako v předchozích dvaceti ročnících zdarma.

Problém byl včera také s kompletními výsledky. Ty totiž někam zmizely! „Někam jsme je schovaly. Ale asi tak dobře, že nyní sami nevíme, kde jsou," přidělaly další vrásky na čele šéfredaktorce obálky se jmény vítězů. „Ale snad je najdeme," dodala ustaraně.

Hlavním otazníkem dne tak zůstává jaká jména jsou v oněch obálkách? Kdo se bude večer radovat? A kdo proklínat své fanoušky, že mu dodali málo hlasů a kliků na internetu?

Pojďme se podívat, kdo by mohl být největším favoritem v jednotlivých kategoriích. A rovnou začneme tou hlavní. Vloni se poprvé mezi jednotlivci radoval zástupce florbalu a sice Ondřej Fojta. Některá z Gumiček (rozumějte Billy Boy) by na trůn mohla usednout i letos. Rozhodně vysoko budou mířit i hokejisté BK Mladá Boleslav. Ty bohužel na galavečeru jako jediné nevidíme. Ne snad, že by byli nafrnění a nechtěli přijít, ale oni prostě a jednoduše nemohou. Tou dobou totiž budou na zimáku hrát s Kladnem v prvním důležitém barážovém zápase.

Tradičně vysoko budou mířit také fotbalisté, chybět prý nebude v elitní desítce ani zástupce motoristického odvětví.

Mezi kolektivy bude situace stejná jako u jednotlivců. Fotbal, hokej a florbal mají vysoké ambice. Kdo dál? Badminton, aerobic nebo vloni třetí národní házenkáři Podlázek?

Mezi trenéry obhajuje kouč fotbalových dorostenců Martin Mrvík, bez šance není florbalový trenér Tomáš Janeček, či František Výborný od Bruslařů. Mezi talenty je pak situace nejasná. „Tato kategorie získala nejvíce hlasů na internetu, bude to tam hodně zamotané," věští zástupce sportovní redakce.

Mezi blázny (interní označení pro kategorii adrenalinových a bojových sportů) bude opět vysoko (jak je z podstaty jeho sportu zřejmé) mířit horolezec Petr Mašek, o vavříny se doslovně poperou také zástupci bojových sportů. Snad se nebudou rvát přímo na palubovce městské sportovní haly…

Jestli si lze na něco v této anketě vsadit, tak pak na Radima Vrbatu. Čtyřnásobný vítěz mezi krajánky ani letos určitě nebude chybět hodně vysoko. Ale pozor. Vítězství nemá ani hokejista Phoenixu předplacené. Vzpomeňme na rok 2011, kdy mu první místo vyfoukl hokejista Sparty, nyní už brněnské Komety, Jan Hanzlík.

A co cizinci? Loňský vítěz, ruský florbalista Dmitry Uglanov, neobhájí. To je jasné. Stihl totiž přestoupit z Boleslavi do Liberce. Šance se tak otevírá dalším fotbalistům, či slovenským hokejistům. A co třeba indonéské opory badmintonistů Benátek? Odpovědi na všechny otázky budou zodpovězeny dnes v podvečer. 18 hodin sportovní hala.