Odtajněno - novými králi sportovců na Mladoboleslavsku jsou extraligoví florbalisté Billy Boy Mladá Boleslav.

Poprvé ve dvacetileté historii této populární sportovní ankety totiž usedl na trůn pro nejúspěšnějšího sportovce Mladoboleslavska zástupce sportu děravých hokejek a míčků. Ondřej Fojta vyhrál nejprestižnější kategorii jednotlivců před svým oddílovým kolegou Petrem Novotným. Třetí skončil horolezec Petr Mašek, který ještě stihl vyhrát kategorii adrenalinových sportovců.

Florbalisté dominovali i v dalších kategoriích - mezi talenty do 18 let se radoval brankář reprezentační juniorky Daniel Körber, v cizincích pak ruský reprezentant Dmitry Uglanov. Na paty florbalistům šlapali fotbalisté FK Mladá Boleslav. V elitní desítce se umístili Tomáš Janíček, Martin Nešpor a Petr Johana. Posledně jmenovaný se pak navíc stal Sportovní hvězdou Deníku - tedy sportovcem, který obdržel nejvyšší počet hlasů v novinových kuponech. Mezi trenéry pak zvítězil kouč dorosteneckých mistrů republiky Martin Mrvík.

Mezi krajánky ve velmi silně obsazené kategorii se vrátil po roční pauze na trůn hokejista Radim Vrbata, následován kapitánem fotbalové Sparty Markem Matějovským. Ten na pódiu přiznal, že zápasy proti Mladé Boleslavi jsou pro něj hodně specifické. Mezi veterány obhájil svůj post z loňska účastník veteránského mistrovství Evropy Jiří Kukla, hendikepovaným opět vládne atlet Vojtěch Koudelka.

Do síně slávy mladoboleslavského sportu byli uvedeni cyklokrosař Vojtěch Červínek a plavecký trenér Oldřich Křížek. Cenu fair-play pak obdržela propagátorka zumby a tance mezi hendikepovanými sportovci Mariana Šelemberková.

Do pozice hvězdy večera se pasoval bývalý prvoligový rozhodčí a známý šoumen Pavlín Jirků. Ten zastínil i pěvěcké hvězdy Míšu Noskovou a Zorana Gajića. Jirků nejen, že předával jednu z cen, ale zároveň také fandil, zpíval, tančil a stihl ukázat i vložku ze svého karatistického umění.

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY V ÚTERNÍM TIŠTĚNÉM VYDÁNÍ BOLESLAVSKÉHO DENÍKU