Poslední šestou etapou byla v sobotu ukončena 25. Mezinárodní šestidenní minikár, závod, který spolupořádal mladoboleslavský Minikárklub. I v šesté etapě se prosadili domácí jezdci a dva vítězové kategorií, Stanislav Tesař a Jan Šimůnek, jsou z Mladé Boleslavi. Velkým úspěchem celého závodu je, že závod ukončili všichni přihlášení jezdci, nikdo nemusel vzdát závod, ať ze zdravotních, či z technických důvodů.

V nejmladší kategorii M1 ani v poslední etapě nezaváhal Standa Tesař a s velkým náskokem si vyjel šesté vítězství a celkově tak vyhrál šestidenní. Anežka Slavíková tentokrát nestačila na Matúše Filipa ze Žiliny, ale 3. místo ji i tak stačilo na celkově 2. místo. V kategorii M2 se nejlépe z domácích jezdců dařilo Ondrovi Kolarovskému, když dojel na 2. místě a za ním na 3. místě Eliška Slavíková, která si tak v celkovém pořadí vybojovala 2. místo. V kategorii M3 opět patřilo 1. místo Janu Šimůnkovi, který tak potvrdil své celkové vítězství v kategorii. Získal tak již tuto cenou trofej již potřetí. V nejstarší kategorii M5 se hned dva domácí jezdci, Ing. Petr Melša a Martin Středa, probojovali mezi prvních šest, když Martin dojel na 4. a Petr na 5. místě. Toto umístění stačilo Petrovi Melšovi na krásné 3. místo a Martinovi Středovi na 5. místo celkově.

Nejúspěšnější v etapě byli: M1: 1. S. Tesař (Ml. Boleslav), 2. M. Filip (Žilina), 3. A. Slavíková (oba Ml. Boleslav). M2: 1. M. Prečová (Hlubočky), 2. O. Kolarovský, 3. E. Slavíková (oba Ml. Boleslav). M3: 1. J. Šimůnek (Ml. Boleslav), 2. Z. Lysáčková (Havířov), 3. T. Bodinek (Hlubočky). M3D: 1. A. Blanárová (Žilina), 2. N. Gajdošová (Hlohovec), 3. L. Brožková (Ústí n/Orl.). M4: 1. R. Panáč (Bruntál), 2. M. Pařízková (Litoměřice), 3. V. Dvořáček (Libeř). M5: 1. Z. Švajda (Mimoň), 2. R. Černý (Okrouhlá), 3. M. Pařízek (Litoměřice).

V konečném pořadí se domácí jezdci v jednotlivých kategoriích umístili následovně: M1: 1. S. Tesař, 2. A. Slavíková, 4. K. Podlipská, 5. N. Píšová, 8. F. Středa. M2: 2. E. Slavíková, 4. P. Podlipský, 5. V. Podlipský, L. Podlipská, 11. A. Středa. M3: 1. J. Šimůnek, 4. D. Kubín, 5. F. Nevosad. M4: 9. A. Kubínová. M5: 3. P. Melša, 5. M. Středa, 9. J. Kejval.

Slalomoví minikáristé budou mít nyní prázdniny, to ale neplatí pro sjezdaře, kteří se pilně připravují na Mistrovství Evropy na Korábu u Kdyně, které se pojede v termínu 26. – 27. července. Z domácích se zúčastní posádka bobu Petr Musal a Vlastislav Bufák a monopostech v kategorii C3 Jan Šimůnek.

JAROSLAV BÍLEK, MICHAL ŠIMŮNEK