Skvělý zápas a ještě navíc pod dohledem televizních kamer sehráli v pondělí volejbalisté Benátek nad Jizerou na palubovce pátého Brna. To mělo v zádech sice pětizápasovou sérii výher, během níž dokázali porazit i účastníka evropských pohárů z Českých Budějovic, ale v zápase s jedenáctým týmem tabulky narazilo.

Benátky se díky třem bodů, posunuly na desátou příčku, navíc jsou už pouhý jeden bod o osmého místa, které zaručuje postup do vyřazovacích bojů. „Přijeli jsme se si sem pro tři body. Moc lidí nám asi nevěřilo, ale máme je,“ říkal po zápase spokojený kouč Pavel Třešňák.

Zápas se pro jeho svěřence nevyvíjel vůbec dobře. První set totiž vyhráli domácí hladce 25:14. „Já jsem věřil pořád. Je to moje povinnost,“ usmíval se po zápase benátecký kouč. Benátky se ale po prvním setu rozparádily. „Benátky se po prvním setu rozehrály k výbornému výkonu, kdy jim začalo vycházet úplně všechno. A my jsme na to nedokázali najít odpověď,“ přiznal kapitán domácích Michal Hrazdíra.

Klíčové bylo střídání univerzálů, když Rusa Sergeeva nahradil Marek Nesvačil a společně se smečařem Moníkem zavelel k obratu. Nakonec byl vyhlášen nejlepším hráčem televizního zápasu. Benátky druhý set urvaly poměrem 26:24. A následovaly další dva vyhrané – 25:22, 25:23 a obrovská radost hostujícího celku.

„Dneska to bylo hodně o servisu. První set nás Brno rozstřílelo, my jsme nepřihráli. Pak se to trochu zlepšilo. Vyzdvihl bych výkon našeho smečaře Moníka,“ komentoval po zápase kapitán Pavel Bartoš.

Brno – Benátky 1:3 Sety: 25:14, 24:26, 22:25, 23:25. Rozhodčí: Gall, Kmoníček. Diváci: 480.
Brno: Licek, Mendoza, Perry, Hrazdira, Klapal, Haník, libero Muroň. Střídali: Handlíř, Pražák.
Benátky: Bartoš, Moník, Malínek, Sergeev, Vachoušek, Dittrich, libero Ticháček, Sadílek. Střídali: Celerýn, Němeček, Nesvačil.