O víkendu se odjel předposlední závod Volného poháru rallye 2013. Po delší době se soutěž odjela za sucha, avšak posádky ráno důkladně prověřila nízká teplota vzduchu.

Na startu se objevilo více než devadesát posádek z České republiky, Německa, Velké Británie, Slovenska a Polska. Mezi nimi byly i tři boleslavské posádky.
Klinger s Trubičkou z týmu Autovrakoviště Hejtmánka zapracovali po předchozí soutěži na své Felicii a od prvních metrů sváděli v rámci třídy pro vozy s obsahem motoru do 1400 cm3 souboje ve vteřinkách s vedoucí posádkou poháru Michálek / Maryška, kteří startovali se Suzuki Swift.

Štěstí se přiklonilo na stranu Boleslaváků, když nakonec zvítězili s náskokem necelých tří vteřin. Po nepříliš vydařeném začátku sezóny je to příjemné zakončení jejich letošního účinkování ve Volném poháru.

Posledního závodu v Litoměřicích se již tato posádka nezúčastní, neboť nemá ani teoretickou šanci na vylepšení třetího místa v celkovém hodnocení poháru. „Navíc jsme soutěž ve Světlé dokončili bez třetího rychlostního stupně a převodová skříň našeho auta bude vyžadovat větší opravu," vysvětloval pilot Jan Klinger.

Na startu ale nechyběli ani další zástupci Mladoboleslavska. Mareš a Šmíd ze Semčic však nestihli opravit svého Favorita po havárii na předchozím závodě v Humpolci. Jelikož byli stále ve hře o celkové vítězství ve třídě a potřebovali tudíž ve Světlé startovat, šli nakonec cestou komerčního pronájmu soutěžní Felicie. Bohužel kombinace odlišného nastavení podvozku a nižšího výkonu pronajatého vozu stačila pouze na třetí místo. Ale před závěrečným závodem si uchovali reálnou naději bojovat o vítězství v celém poháru.

Bratři Šeblovi sváděli s Felicií boje na špici třídy pro vozy s obsahem motoru do 1600 cm3. Bohužel na výjezdu z předposlední rychlostní zkoušky se z motoru jejich vozu začaly ozývat klepavé hluky. Posádka raději ze soutěže odstoupila, aby předešla rozsáhlejším škodám.

Volný pohár rallye uzavře za tři týdny soutěž v okolí Litoměřic.