Auto Škoda – Brandýs B 59:67

O uplynulém víkendu pokračovaly ženy basketbalového oddílu TJ Auto Škoda v krajském přeboru dvěma domácími utkáními s týmy BK Brandýs nad Labem B a C.

Sobotním soupeřem bylo družstvo B, které prošlo před sezónou značnou hráčskou obměnou a nyní je tvoří převážně hráčky loňského druholigového týmu. A po těsném vítězství v prvním kole přijel Brandýs ve velmi silné sestavě.

V úvodu utkání nepadl dlouho koš, až ve třetí minutě se staly prvními úspěšnými střelkyněmi domácí hráčky z trestných hodů. Poté ale přišly dvě trojky Brandýsa a další proměnění střely za dva body znamenalo vedení hostí 8:2. Boleslav sice kontrovala, ale další trojka znamenala navýšení na rozdíl sedmi bodů.

V sedmé minutě domácí hráčky zkorigovaly vedení Brandýsa na rozdíl čtyř bodů a v poslední minutě dokonce na rozdíl jediného bodu, ale další trojka Brandýsa znamenala vedení hostujícího týmu po první čtvrtině 16:12.

A přesto, že o přestávce směřovaly pokyny trenéra domácího týmu k pokrytí střel za tři body, dal Brandýs v první minutě druhé části další trojku. A když ve druhé minutě získal sérii sedm bodů, rázem odskočil na rozdíl dvanáct bodů. Ani oddechový čas domácího týmu nedokázal rozjetý Brandýs zastavit. Jeho hráčky hrály velmi dobře a velice aktivně v obraně a v útocích dokázaly velmi zkušeně potrestat každou chybu domácího týmu. Výsledkem bylo drtivé vítězství v této části 10:25 a poločasový stav 22:41.
Přesto se domácí hráčky nevzdávaly a do druhé části vysunuly obranu, čímž nutily soupeřky k chybám a nedávaly jim prostor na sehrání signálů. I když Brandýs zvýšil své vedení až a rozdíl 22 bodů, dokázala se Mladá Boleslav poctivou obranou a zakončeními zpod koše dotáhnout na rozdíl sedmi bodů na konci třetí části hry. Tuto čtvrtinu vyhrála 19:8 a ukázala recept na hru Brandýsa.
A euforie domácího týmu pokračovala ve čtvrté čtvrtině, když v jejím úvodu snížila na rozdíl tří bodů a ve třetí minutě dokonce dvou bodů. Zkušené soupeřky se ale po oddechovém čase vrátily do hry a postupně navýšily své vedení opět na osm bodů. Naděje svitla domácím ještě v sedmé minutě, kdy pěti body snížily vedení Brandýsa opět na 3 body, ale v posledních minutách jim již docházely síly a Brandýs dával koše hlavně z trestných hodů a nakonec zvítězil 67:59. Na domácím týmu byla znát herní pauza, ale druhý poločas ukázal jeho sílu. Všechny hráčky si za bojovnost zaslouží pochvalu.

Auto Škoda: Dřevová 15, Dlouhá 12, Vitovská 8, Chmelová 6, Vinšová 6,  Ondrášiková 5, Antošová 4, Jelínková 2, Kolářová 1, Baboráková. Čtvrtiny: 12:16, 10:25, 19:8, 18:18. Trojky: 4:8. Šestky: 24/15, 29/17. Fauly: 25:20.

Auto Škoda – Brandýs C 86:33

V nedělním utkání čekal Mladou Boleslav tým BK Brandýs n.L.„C", který tvoří bývalé dorostenky. Otázkou bylo, jak se domácí hráčky vyrovnají s únavou ze sobotního utkání, které je stálo mnoho sil. Nakonec měl zápas jednoznačný průběh, když Boleslavačky od počátku hrály velmi dobře v obraně a vyrážely do rychlých protiútoků, které proměňovaly.

Hráčky si s chutí zastřílely a dokázaly hrát stále ve vysokém tempu s aktivním pohybem. A když v poslední části vyhrály 24:9 bylo na světě jasné vítězství  domácích hráček 86:33.

Auto Škoda: Dřevová 16, Chmelová 12, Antošová 10, Ondrášiková 8, Vinšová 8,  Vitovská 7, Jelínková 6, Matoušková 6, Baboráková 5, Kolářová 4, Tůmová 4.

JOSEF ANTOŠ