Vloni si to rozdali ve čtvrtfinále extraligy. Letos se florbalisté Billy Boy a pražské Bohemky střetnou ještě před jejím startem. Právě dnes je totiž od 20 hodin na programu v městské sportovní hale v Mladé Boleslavi generálka na letošní ligovou sezonu.

„Očekávám dobrý zápas proti kvalitnímu soupeři, který je takticky hodně na výši. Chceme zapracovat na některých věcech, které ještě tolik nefungují," řekl boleslavský trenér Jan Zahalka.

Generálka bude mít mimořádný nádech pro gólmanskou posilu Billy Boys. David Rytych v létě přišel právě z Bohemians. „Jsem rád, že uvidím Bedlu (Michala Jedličku, trenéra Bohemians), další kluky a budu se jich moct poptat, jak se jim daří," říká před pikantním soubojem Rytych.

Ten v sobotu odchytal dvě třetiny tréninkového utkání proti české reprezentaci, do jejíhož kádr by se rád co nejdříve vrátil. Za čtyřicet minut dostal jediný gól a přispěl k výhře 5:1.

„Já to bral jako každý jiný přípravný zápas, ale nějaká extra motivace ve mně možná byla," připouští exreprezentační brankář.

Cítí tedy, že se před trenéry ukázal? „Nedokážu posoudit, jestli to berou jako nějaké měřítko. Myslím, že oni zkoušejí hlavně herní systémy, než že by koukali na gólmany," říká Rytych.

Po generálce přijdou už ostré extraligové duely. Tím první bude pro boleslavské florbalisty domácí zápas proti Liberci – ten je na programu 20. září, o týden později je čeká výjezd do Otrokovic.