Chodec Jaroslav Prückner již po desáté ušel přes 500 kilometrů. „Tentokrát jen velmi těsně a dost to bolelo," řekl po svém výkonu.

V maďarském Balatonfüred se konal další ročník světového pohárů běžců v šestidenním ultramaratonu. „Protože se jednalo o běžecký závod, neměl jsem ambice na umístění v první polovině startovního pole. Mým cílem bylo ujít 500 kilometrů s pocitem, že mohu ještě pokračovat," řekl boleslavský chodec.
„Bral jsem to jako přípravu na závod na 1000 km a 1000 mil, kterého se hodlám zúčastnit. Ten se měl konat již v únoru v Brazílii, ovšem vzhledem k několika druhům infekcí šířených komáry byl závod odložen na červenec, kdy je v Brazílii chladnější počasí. Bohužel, ani tento termín není stále jistý.
První polovina balatonského závodu se vyvíjela podle plánu (105, 80, 80 km), ovšem pak jsem si zranil pravou patu a musel vyhledat lékařské ošetření. Při té příležitosti jsem absolvoval i masáž. I přes tyto "ztrátové časy" jsem ještě dokázal čtvrtý den urazit 77 km. Ovšem pátý den se ukázalo, že ošetření paty mělo jen krátkodobý účinek a každý krok byl velmi bolestivý, doslova jsem odkulhal jen 69 km a vidina desáté jubilejní pětistovky se vzdalovala. Po dvouhodinovém odpočinku jsem se rozhodl, že to ještě zkusím, a podařilo se, ovšem za cenu, že jsem poslední noc nespal," komentoval.
Celkový výsledek 501 km a 716 m znamenal 35. místo z 56 mužů a 2. místo v kategorii 60-64 let.