Rok 2016 se pro Technology Florbal Mladá Boleslav rozjede pěkně zostra. Hned v prvním povánočním utkání čeká tým důležité semifinále Poháru České pojišťovny. Dvojnásobní obhájci trofeje chtějí udělat další krok k hattricku. Zápas proti Fat Pipe Florbal Chodov se hraje v Městské sportovní hale v Mladé Boleslavi dnes od 19.30 hodin.

Pohárový triumf pro rok 2013 slavila Mladá Boleslav na severu Čech v Ústí nad Labem, o rok později obhájila trofej na severu Moravy v Opavě. A teď se chce probojovat i do západočeského finále. Do Plzně, kde vyvrcholí Pohár České pojišťovny v úterý 19. ledna.

Ještě před tím je ale na řadě semifinále. Velký zápas, který lze v jistých ohledech považovat za předčasné pohárové finále. „Souhlasím, podle postavení v tabulce Tipsport Superligy to tak může být," přiznává i trenér Technology Florbal Mladá Boleslav Jan Pazdera.

Proti sobě totiž budou stát dva nejúspěšnější týmy dlouhodobě soutěže – Mladá Boleslav a Chodov mají 40 bodů a odskočili ostatním. „Potkají se dva týmy s nejlepší formou z konce minulého roku a věřím, že my na ni navážeme," řekl Pazdera.

Duel Mladá Boleslav vs. Chodov láká. Bez dvou dnů přesně před rokem se mužstva utkala ve stejné pohárové fázi a Boleslav postoupila po obratu ve třetí třetině z 1:3 na 5:3. Podobně strhující byl i první podzimní vzájemný zápas v Tipsport Superlize, který zlomil pro Boleslav v úplném závěru Jiří Bouška gólem na 4:3.

Chodov se opírá o nezastavitelné duo Tom Ondrušek (31+15) a Patrik Dóža (23+22), kterému v nejlepší trojici kanadského bodování Tipsport Superligy konkuruje boleslavský Jiří Curney (19+27).

Skvěle se adaptoval na dospělé tempo i brankář Daniel Mück (ročník 1998), který se v poslední době pravidelně střídal s Janem Barákem.

„Na společných trénincích během Vánoc jsme se zaměřili hlavně na udržení kondice, protože v prvním týdnu nás čeká náročný program," naráží kouč Pazdera na rychlý sled zápasů. V pátek hraje Boleslav Tipsport Superligu ve Střešovicích a v neděli doma proti Pardubicím (začátek v 15 hodin). „Dva týdny bez zápasu jsou hodně, ale týmům jde o hodně a věřím, že utkání proti Chodovu bude mít náboj i kvalitu."

Vítěz dnešního pohárového semifinále Mladá Boleslav – Chodov v plzeňském finále vyzve lepšího z moravského semifinále Ostrava – Vítkovice.