To byl ale večírek! Vyhlašování ankety Sportovec Mladoboleslavska se po třech letech vrátilo do výhradní režie Boleslavského deníku, a soudě dle prvních ohlasů po bláznivém galavečeru, byl to krok správným směrem.

21. ročník ankety měl pracovní název Návrat ke kořenům. A tím nebyl myšlen pouze návrat do sportovní haly. „Měli jsme trochu obavy z toho velkého prostoru a také z účasti, protože kolize s hokejem nebyla nezanedbatelná, ale nakonec snad všechno dopadlo dobře," hlásil ráno po náročném večeru moderátor Jiří Macek.

Právě jeho návrat s parťákem Lubošem Dvořákem byl také návratem ke kořenům, i když před dvaceti lety samozřejmě ještě anketu neuváděli. „Sportovec se vrátil domů," hodnotil pak samotný galavečer, na nějž dorazily přes dvě stovky milovníků boleslavského sportu, jeden nejmenovaný člen redakce.

Bez partnerů by to ale nešlo, a proto je na místě je zde ještě jednou zmínit. Na zdárném chodu akce se tak podíleli: Centrum 83, Pivovar Rohozec, GoodMills Česko a. s. – mlýn Mladá Boleslav, TEREOS TTD a. s. – cukrovar Dobrovice, Koutkovo květinářství Mladá Boleslav, truhlářství Luděk Dohnalík, město Mladá Boleslav, řeznictví Fiala. Vyhlašovatelem ankety byl Boleslavský deník, mediálním partnerem pak Rádio Signál.

STEHY NA HLAVĚ

Došlo ale i na nepříjemné momenty. Jedním z vystupujících byl také sedminásobný mistr světa v disciplíně footbag. To je takový ten hakysák, neboli pletený míček naplněný třeba rýží, s nímž se dají vyrábět nejrůznější alotria.

A právě mistr nad mistry ve svém oboru nemohl k ukázce svého umu nastoupit. Tou dobou totiž už byl na šití na boleslavské pohotovosti. Do haly se však stihl vrátit a své vystoupení v závěru galavečera odprezentovat. A také vysvětlit, co že se mu to vlastně stalo.

„U mě už je to taková tradice. Když někde vystupuji, tak obvykle navštívím zdejší nemocnici," začal s úsměvem na rtech a s třemi stehy na hlavě Weber. A ve vyprávění pokračoval: „Když jsem se na chodbě rozcvičoval, tak jsem se při jednom triku praštil hlavou o topení, a už to bylo."

Nakonec ale vystoupení i s vylepšenou frizúrou stihl. Nejenže předvedl svou exhibici s míčkem plněným rýží, ale neváhal si pak od moderátora Jirky Macka půjčit jeho mobilní telefon, a to samé předvést i s ním! Aplaus sklidil obrovský, o Macka se pokoušel infarkt. Nakonec přežili oba – telefon i Jirka Macek. A také Weber, byť si odvezl několikacentimetrovou vzpomínku na hlavě.

Kromě footbagu ale bavila diváky i další vystoupení. Předvedly se kosmonoské mažoretky, a to hned ve dvojím věkovém provedení, taneční skupina UR Dancers, a své umění také předvedli bojovníci z Universal Fighters Teamu. Ti se po skončení večera dožadovali jeho pokračování, až s nimi musel Jiří

Macek několikrát fláknout o palubovku, aby dali pokoj. Všichni si mysleli, že to bylo nahrané, ale prý opravdu nebylo!

Velká improvizace také probíhala během celého večera na ploše sportovní haly. Tady komedianti Macek s Dvořákem vystavěli výdejnu skladu, odkud okénkem předávali oceněným jejich ceny.

DÁTE SI MOUKU, CUKR, NEBO PIVO?

Každý si mohl vybrat, zda si odnese mouku, cukr, nebo pivo. Toho se dožadoval i talent roku, hokejista Ivan Ďurač. „Kolik ti je, chlapečku?" kontroloval přes výdejní pult na oko znuděný Macek. Ďurač si nakonec odnesl mouku.


Tu si také vyžádal prezident fotbalového klubu Josef Dufek. „Tady máš manželku, nebo co?" divil se prezidentově volbě Luboš Dvořák. Očekával totiž, že Dufek sáhne po Rohozeckém. „Beru mouku. Logo mlýnů nám na stadionu ještě nevisí," naťukával možnou spolupráci směrem k řediteli mlýnů Jiřímu Šípkovi Dufek.

To indonéská opora badmintonových Benátek, křehká Gustiani Megawati Sari, sáhla jednoznačně po pivu. „Hau dou jou dou," pokoušel se o konverzaci ve světovém jazyce s exotickou vítězkou skladník Macek.

Nakonec i sympatická Asiatka ve slušivém orientálním sáčku sáhla po pivu. Luboš Dvořák na ní práskl, že prý umí dvě česká slovíčka: pivo a smažák!

„Dejte mu cukr. Ten se mu bude hodit na tu jeho cukrovku" nabádal skladníky další z předávajících, šoumen Pavlín Jirků, k výdeji ceny pro třetího v umístění mezi veterány a svého velkého kamaráda atleta Jiří Kuklu.

Motokrosař Petr Bartoš si pro cenu za sedmé místo mezi jednotlivci došel i se svou dcerou Amálkou. Ta rozdávala úsměvy na všechny strany a dokonce se nebála ani pofidérního vzezření skladníků. Za odměnu dostala obrázek z ruky výtvarného mistra Jiřího Macka.

ANDĚL

Ten se rozhodl každému z oceněných věnovat vlastnoručně namalovaný obraz. „Šlo vlastně o takovou skicu, ale příkazem jsme dostali, že tomu musíme říkat obraz," vysvětlovala šéfredaktorka Šárka Charousková.

Když během bezesné noci z úterý na středu Macek kreslil obrázek pro vítěze kategorie sportovců s hendikepem, ani netušil jaký poprask vyvolá jeho obrázek pro Vojtěcha Koudelku. „Všem třem oceněným v této kategorii jsem nakreslil anděla, aby je opatroval," hlásil Macek. Aniž by však věděl, že jednoho velmi podobného má Koudelka vytetovaného na zádech…

Sportovní rybářka Klára Zahrádková pak vysvětlovala Luboši Dvořákovi, který si v polovině večera prohodil s Mackem role a přesunul se do výdejny, jak že to vlastně je mezi rybáři s tou velikostí úlovků.