Sokol Pardubice - Technology Florbal Mladá Boleslav 6:5 sn

Pod vedením finských rozhodčích dospělo utkání až do osmé série nájezdů. V ní se nakonec radovali z překvapivých dvou bodů domácí Pardubice. Čerstvý vítěz českého poháru z Mladé Boleslavi tak nečekaně ztratil v dostizích o první místo extraligy. Jeho hlavní konkurent ze Střešovic totiž překvapivě hladce doma smázl Vítkovice.

„Pod dojmem vítězství v poháru a relativně slabšího soupeře nám možná trochu chyběla motivace, ale to se nesmí stávat. V hlavách jsme se nepřipravili dobře," konstatoval univerzál Technology Florbal MB Petr Kološ.

První třetinu ve znamení přestřelky naznačila hned čtrnáctá vteřina, ve které zaskočil mladoboleslavskou defenzivu Teichman. I hosté se rychle přizpůsobili hře nahoru-dolů, Jiří Bouška na začátku třetí minuty vyrovnal a Kološ v deváté minutě po pardubickém námazu z rohu otočil na 2:1.
Za dalších padesát vteřin domácí srovnali, na 2:2 skóroval Bahník, který měl lehkou situaci po přihrávce před prázdnou bránu. V 17. minutě se podruhé připomněl Teichman, Pardubice šikovně rozehrály standardku zblízka, u tyče byl právě Teichman a dokonal další obrat, tentokrát na 3:2. Šestigólovou přestřelku v první třetině uzavřel Curney po repre-spolupráci s Jelínkem.

Vyrovnaný stav 3:3 vydržel až do 29. minuty. Hosté více kontrolovali míček, Pavel Bouška trefil konstrukci brány, po něm nebezpečně pálil i Křenek. Ale gól dal domácí Sokol. Do brány propadl Formánkův pokus z dálky.

Po pátém pardubickém gólu Ďopana z přesilovky reagoval boleslavský trenér Zahalka stažením hry na dvě formace a necelou minutu a půl před koncem druhé třetiny Curney svým druhým gólem v zápase zakončoval brejk a snížil na 4:5.

Hned na začátku třetí třetiny měli boleslavští hráči dobrou příležitost vyrovnat při trestu Ďopana, jenže přesilovce scházela tradiční lehkost, což lze říct také o následujících minutách. Jednu z mála nebezpečných střel vyslal ve v 55. minutě Curney, ale od hattricku ho dělila boční síť.

Vyrovnání na 5:5 se hosté dočkali přesně 130 vteřin před koncem základní hrací doby, kdy prošla Gwuźdźova střela. V úplném závěru základní hrací doby, osm vteřin před koncem, si Boleslav před rozehrávkou za půlkou vzala oddechový čas a zkusila hru v šesti, ale rozhodnout už nestihla.

Přes nerozhodné prodloužení dospěl zápas stejně jako v Opavě k nájezdům. Až v osmé sérii rozhodl pardubický Burian.

„Síla týmu se ukazuje i proti slabším týmům, které potřebujeme porážet. Hrozně mě to štve. Silné porážíme a proti slabším ztrácíme body," mrzelo Kološe.

Právě po Kološově gólu na 2:1 Boleslav v první třetině chvíli vedla, ale jinak prakticky celý zápas dotahovala. „Musíme se ponaučit, protože chyby, které se v utkání objevily, se opakují. Za chvíli začne play-off a takhle to dál nejde," řekl Kološ.

Boleslavský univerzál patřil do tria hostujících vyvolených nájezdníků, kteří v závěru nastupovali na penalty. Nájezdy se nakonec protáhly až na osm sérií. „Měli jsme vyhrát v prvních třech sériích, kdy Vyto (Jakub Výtisk) skvěle chytil dva nájezdy. Bohužel to nevyšlo. Pro diváky to však bylo drama a výborný zážitek. Tentokrát se nám nájezdy nepovedly, ale vyhráli jsme ty důležitější," připomněl pohárový triumf v Opavě.

Branky a nahrávky: 1. Teichman (Zozulák), 10. Bahník (Krigovský), 17. Teichman (Zozulák), 29. Formánek, 36. Ďopan (Burian), rozhodující nájezd Burian – 3. J. Bouška (Kološ), 9. Kološ, 18. Curney (Jelínek), 39. Curney (Jelínek), 58. Gwuźdź (P. Bouška). Rozhodčí: Ellis, Sjögren. Vyloučení: 1:1. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 370.
Technology: Výtisk – Křenek, Jelínek, Novák, Gwuźdź, Kadlec, Kroupa – Tom. Chroust, Curney, Tad. Chroust – J. Bouška, Kološ, P. Bouška – Mátl, Salát, Rožnovják – Ekl, Ludvík.