VK Karbo Benátky nad Jizerou - AERO Odolena Voda 3:0

Volejbalisté Benátek dokázali zvítězit nad favorizovaným Aerem bez ztráty jediného setu. Od úvodních míčů hráli neuvěřitelně obětavě v poli a Aero většinou po třech, čtyřech neúspěšných útocích, které se zadarmo vracely na jejich polovinu, mířilo z přemíry snahy do autu a dovolilo domácím bodovat. Ve třetím setu bylo Aero blízko dílčího úspěchu, ale domácí předvedli velkou bojovnost a zaslouženě vybojovali tři důležité body do tabulky extraligy.

V prvním setu měli domácí hráči více ze hry hned od úvodního hvizdu hlavního rozhodčího Filip Nesvačil proměňuje první chycený míč (obětavý zákrok libero Martin Ticháček) a posílá Benátky do vedení 3:1. … Po přímém bodě z podání Aera je dokonce za stavu 16:16 vyrovnáno. Vyrovnaný stav se na světelné tabuli drží až do stavu 20:20. Potom ale využívá benátecký Daniel Kohlmann nepřesnost hostů a hned z první pokládá míč do pole soupeře a Benátky se ujímají vedení 22:20. První setbol utkání zaznamenává diagonální hráč Benátek (Marek Nesvačil) tvrdou smečí za stavu 24:22. Zkažené podání Benátek oddaluje konec prvního dějství, ale v další nekonečně dlouhé hře, míří univerzál Aera do zámezí a hala bouří, domácí získávají první set.
Druhý set začalo velmi dobře Aero, resp. její kapitán Ryan Burrow svým tvrdým a přesným podáním a odskakuje o tři body (0:3). … Aut Aera a nekompromisní hřebík do debla (Daniel Kohlmann) dovoluje Benátkám odskočit soupeři o čtyři body (20:16), které jsou pro koncovku druhé sady rozhodující. První setbol pro domácí získává po perfektní souhře středem sítě Karbo (David Schweiner – Pavel Starý) za stavu 24:19. Hosté stejným signálem první setbol odvracejí. A máme tu opět nekonečně dlouhou mezihru, kterou ukončuje Filip Nesvačil z hlavního kůlu a posílá Benátky do vedení 2:0 na sety.

Ve třetím setu se Karbo dostává postupně dvěma přímými body z podání do tříbodového vedení 5:2 (Vladimír Němeček a Marek Nesvačil). Až za stavu 11:11 se daří hostům zásluhou bloku Benátky bodově dohonit. V druhé polovině se daří Aeru na bloku a výsledkem je dvoubodové vedení hostů (17:19). Domácí se ale nevzdávají a neuvěřitelně dřou v poli. A když se podaří Filipovi Nesvačilovi chycený míč proměnit v bod, je za stavu 22:22 vyrovnáno. Nesmírná bojovnost se domácím v koncovce vyplácí. Další chycený míč proměňuje Filipův bratr Marek a po bloku Daniela Kohlmanna je tu první mečbol utkání (24:22). Nahrávač Aera zalívkou první mečbol odvrací a v další rozehře zastavuje jedno-blok benátecký signál středem a je vyrovnáno (24:24). Dvě nevynucené chyby hostí, zkažené podání a útok do autu v snad nejdelší mezihře utkání, znamenají konec velmi bojovného utkání, kde domácí hráči před skvělým publikem ukázali, co Benátky zdobilo v minulých letech.

Kapitán Jaroslav Škach: „Konečně z nás spadla taková ta nervozita a konečně jsme také vyhráli. Myslím si, že to bylo utkání ke koukání, že jsme hráli konečně dobře. Bylo vidět, že všichni, co jsou na hřišti, táhnou za jeden provaz a to si myslím, že dnes vyhrálo. Každý hráč splnil svoji domluvenou roli, kvůli které na hřišti byl. Všichni tomu i věřili a díky tomu jsme vyhráli."

Trenér Miroslav Malán: „Především jsem rád za vítězství, protože už jsme všichni byli trošičku nervózní. Pořád ta vítězství nepřicházela. Dnes jsme hráli úplně ideálně, točili jsme se sestavou. Dnes kluci zabrali, především hráli výborně v poli. I atmosféra byla úplně jiná. Myslím si, že jsme si to vítězství plně zasloužili."

Sety: 23, 20, 24. Doba hry: 92 minut. Diváci: 415.
Benátky: nahrávka – Jaroslav Škach (1 bod), smeč – Filip Nesvačil (14) a Vladimír Němeček (7), blok Daniel Kohlmann (7) a Pavel Starý (11 – 100% na útoku), univerzál – Marek Nesvačil (14) libero Martin Ticháček, střídali: Radek Motys, David Schweiner.

ZDENĚK ŠOLC