Český florbal v divadle Na Jezerce poznal nejlepší florbalisty uplynulé sezóny. Mezi muži anketu ovládl Milan Tomašík, který zažil skvělou sezónu ve švédské Superlize v dresu Dalenu.

V ženské kategorii bezkonkurenčně zvítězila obránkyně mistrovského Herbadentu Denisa Billá.

Florbalisté tak uzavřeli sezónu 2012/2013, která se do historie zapíše především opět velmi úspěšným Superfinále, jež do pražské O2 Arény přilákalo přes deset tisíc diváků.

Tomašíkova švédská mise bere dech nejen českým fanouškům. Vítkovický odchovanec v Dalenu nasbíral v 36 zápasech celkem 35 bodů a především pomohl svému týmu až do švédského superfinále, ve kterém nakonec podlehl Falunu a bral stříbrné medaile.

Denise Billé naopak vyšlo téměř vše. V dresu Herbadentu se 27 leté obránkyni podařilo rozhodnout superfinále, stát se jeho nejlepší hráčkou a zvítězit v Poháru České pojišťovny. Vítězství v kanadském bodování Extraligy žen jí uniklo o pouhé dva body, v anketě Florbalistka sezóny však před druhou Gabrielou Žůrkovou zvítězila doslova o parník s rozdílem 283 bodů a navrch si připsala drtivé vítězství i v anketě Nejužitečnější hráčka extraligy žen.
Z boleslavských Billy Boy se umístil na třetím místě mezi nejužitečnějšími hráči extraligy Petr Novotný, kouč Tomáš Janeček byl pak třetí mezi trenéry.