Hodnocení uplynulé sezony nohejbalistů z Hradiště má přívlastek nejúspěšnější.

„Jsme rádi, že můžeme takto začít hodnocení již uplynulé letošní sezony. A-mužstvo, jako nováček II. ligy, si před sezonou nedávalo přehnané mety. Naším cílem bylo, tak jako u většiny nováčků, zachránit se v soutěži," uvedl trenér Josef Ďurček.

Tým zůstal po loňské úspěšné sezóně beze změn a všichni, kteří si II. ligu vybojovali, si ji také zahráli.

„Jedinou posilou byl zkušený Robert Mauerman ze Semil a mužstvo tvořili hráči: David Šimáně, Michal Košek,Vojta Holas, Lukáš Budkai, Michal Kašpárek, Michal Folprecht, Michal Šenkýř a při častých zdravotních absencích, kterých letos nebylo málo, si zahráli i hráči z B-mužstva," vyjmenoval Ďurček.

Zpočátku soutěže platili nováčkovskou daň a po prvních čtyřech zápasech  měli na kontě pouze jedno vítězství a 3 prohry.
K rozlosování nutno dodat, že z prvních čtyř utkání tři odehráli s nejlepšími celky soutěže. Mladý tým se po špatném rozjezdu „nepoložil", a špatnou sérii porážek otočil v osm zápasů bez prohry.

Postavení v tabulce i druholigová role Mnichova Hradiště v soutěži se rázem změnila. Někteří nohejbalový odborníci dokonce pasovali nohejbalisty do boje o postup do play-off o první ligu.

„Bohužel před koncem sezóny se přihlásila nechtěná zranění a absence klíčových hráčů. Body ztracené v Holubicích a remíza v Bedřichově, kdy museli zaskakovat hráči z rezervy nás sice do play-off nepustily, ale vynikající třetí místo před Prostějovem jsme uhájili," uvedl Ďurček.

Tímto úspěchem celého mužstva však nekončí výčet jednotlivců, kteří bojovali na více frontách. Kapitán týmu David Šimáně spolu s Lukášem Budkaiem se výkony dostali do širšího výběru svých reprezentací, kde absolvovali soustředění před nadcházejícím MS juniorů 2012.

Lukášovi se dokonce podařilo probojovat do konečné nominace Slovenska.

Velkým úspěchem skončilo učinkování Vojty Holase a již zmíněného Lukáše Budkaie v dorostenecké extralize. V barvách oddílu TJ Sokol Stratov, který vedl Lukáš jako kapitán, získali hráči titul Mistra republiky BDL 2012 v družstvech.

Na MČR 2012 dvojic a trojic rovněž v dresu Stratova se oba hráči opět ukázali v dobrém slova smyslu. Ve trojicích skončili na bronzové pozici a Vojta Holas byl ještě úspěšnější, když přidal titul Mistra republiky dvojic.

„Aby těch titulů nebylo málo, povedlo se našemu kapitánovi Davidu Šimáněmu vybojovat titul Akademického mistra republiky v dresu ČZU Praha. Úspěchy našich hráčů nás velice těší a jsme na ně právem hrdi, protože poctivou prací v provinčním klubu, který před několika lety nikdo kromě mužstev z našeho okresu neznal, se probojovali až do reprezentace nebo k titulu Mistra republiky," vyjmenovává radostně Ďurček.

Nohejbalový oddíl Mnichova Hradiště, který hraje II. ligu ČNS, Okresní přebor Mladé Boleslav a žákovský Krajský přebor, zná již široká nohejbalová veřejnost nejen v Česku ale i na Slovensku.

B-mužstvo, které rovněž jako nováček Okresního přeboru Mladá Boleslav se také nemusí za svoje výkony stydět.

Konečné čtvrté místo jen o skóre za třetím Jizerním Vtelnem „A" je jistě úspěchem. Pod vedením kapitána Milana Petrtýla se o něj větší či menší měrou dále zasloužili Standa Matouš, David Šenkýř, Petr Matouš, Marek Dvořák, Petr Hanousek, Jirka Kaplan, Petr Valkoun a Pavel Nohynek.

„Béčko je takový mix mladých nadějných a starších zkušených hráčů, víc je bohužel těch zkušených než nadějných," míní Ďurček.

Dalším týmem pod hlavičkou nohejbalu jsou nejmladší hráči TJ Sokol Mnichovo Hradiště/Brodce nad Jizerou,  jejichž domovinou jsou právě Brodce.

Pod vedením trenéra Honzy Dlaska alias Čendy dosahovali velmi dobrých výsledků v krajských soutěžích, a v celkovém hodnocení obsadili pěkné páté místo, ze sedmi zúčastněných. Vzhledem k tomu, že všichni hráči s nohejbalem teprve začínají, jsou jejich výsledky obdivuhodné. Tým tvoří hráči: Tomáš a Míla Sekerovi, Jakub Bednář, Josef Reichelt a Petr Žižka.
„Děkuji našim fanouškům a sponzorům a přejeme klidné prožití vánočních svátků."