Kdo přišel ve středečním podvečeru do mladoboleslavské sportovní haly, tak nelitoval. Více než tři stovky diváků, kteří zavítali na úvodní přípravné utkání florbalistů Mladé Boleslavi s Libercem, totiž viděly hned 22 branek. Plných sedmnáct v síti Liberce.

Týmy se dohodly, že utkání se bude hrát na 4x20 minut hrubého času. Nový boleslavský trenér Jan Pazdera proto rozdělil tým na dvě poloviny a každý odehrál dvě čtvrtiny.

Ze základního kádru trenérovi chyběli Rytych, Gwuźdź, Kroupa, Krzyžanek (jeho přestup se administrativně dolaďuje), Novotný, Tadeáš Chroust, Ludvík a Mátl, a tak dostali příležitost i hráči, kteří kmenově patří do juniorského týmu. Třem stovkám diváků už se představila i dvojice, jejichž letní příchod boleslavské vedení dotahuje – Natov a Koráb.

Po rozkoukávací desetiminutovce, Křenkově tyči a velké šanci Tomáše Chrousta začali domácí konat. Mezi dva premiérové góly Jana Natova v novém angažmá v rozmezí čtyř minut se vtěsnal se svou trefou Curney a těsně před koncem první čtvrtiny zvýšil na 4:0 Renčín, další nová tvář v boleslavském týmu.

Stejně produktivní byli domácí i na startu druhé čtvrtiny – v její první minutě skóroval Bouška a hned za minutu Tomáš Chroust. Boleslavští se drželi na míčku, až ve 26. minutě z ojedinělé šance hosté snížili. Jinak ale měli převahu Technologové, Pluhař s Bouškou do konce druhé čtvrtiny vylepšili náskok na 8:1.

Do druhé poloviny zápasu naskočila čerstvá část týmu a díky Fojtovi jí stačilo jen 19 vteřin, než se poprvé prosadila – 9:1. A drcení pokračovalo: postupně skórovali Baudisch, Kopecký, znovu Fojta, Ekl, dvakrát i 15letý Rozkovec, Emlar a Novák. Hosté v průběhu čtvrté čtvrtiny čtyřikrát zkorigovali, přesto si odvezli výrazný výprask 5:17.

Mladé Boleslavi se po herní stránce první přípravný zápas povedl. Ten další odehraje dva dny před Czech Open, v úterý 11. srpna na pražské Děkance proti FbŠ Bohemians.

Technology MB – Liberec 17:5

Branky domácích: 15. a 19. Natov, 21. a 38. Bouška, 41. a 52. Fojta, 68. a 69. Rozkovec, 18. Curney, 20. Renčín, 22. Tom. Chroust, 34. Pluhař, 45. Baudisch, 50. Kopecký, 54. Ekl, 73. Emlar, 74. Novák. Rozhodčí: Müller, Novosad. Vyloučení: 1:1. Využití: 0:1. Diváci: 310.

Technology 1. poločas: Koráb – Kološ, Jelínek, Křenek, Štěrba – J. Bouška, Curney, Natov – Tom. Chroust, Pluhař, Renčín.
Technology 2. poločas: Pech – Novák, Kadlec, Nonn, Hrůza – Fojta, Salát, Ekl – Baudisch, Emlar (61. Rozkovec), Kopecký.