Minikáristé z celé republiky se o víkendu vrátili na tradiční trať do Libře u Prahy. Sjelo se zde téměř na 70 závodníků, neboť se zde jelo 4. a 5. kolo Poháru České republiky ve slalomu minikár.
Z nadšení bývalých minikáristů Dvořákových začal v Libři před pár lety opět fungovat minikárový klub. O úspěšnosti jejich práce svědčí, že o víkendových závodech za jejich klub již startovalo 9 jezdců. A že to s návratem k minikárám myslí opravdu vážně, svědčí uspořádání v Libři po 22 letech hned dvou víkendových závodů, 4. a 5. kola Poháru České republiky. I mezi diváky se vzpomínalo a ozývala se slova chvály na obnovení tradice.
Když závodníkům pro oba dny přála i předpověď počasí, bylo jasné, že se bude jednat o příjemný sportovní zážitek. Sezóna je již v plném proudu, v kategoriích se již jezdci řadí podle dosud dosažených bodů, ale ještě bude dost příležitostí zabojovat. Sobotní a nedělní trať se od sebe lišily nejen členitostí, ale i profilem, takže závodníky prověřily nejen v pomalých, ale i značně rychlých a přesných obloucích.

V sobotním závodě nejvíce bodů nasbírali:
v kat. M1: 1. R. Jůda (Velešín), 2. S. Tesař (Ml. Boleslav), 3. J. Procházka (Kopřivnice)
v kat. M2: 1. P. Charvátová (Velešín), 2. M. Prečová (Hlubočky), 3. O. Kolarovský (Ml. Boleslav)
v kat. M3: 1. D. Kubín, 2. J. Šimůnek (oba Ml. Boleslav), 3. V. Charvátová (Velešín)
v kat. M3D: 1. L. Brožková (Ústí n/Orl.), 2. T. Otisková (Polná), 3. K. Opolská (Oloví)
v kat. M4: 1. A. Bohačík (Hlubočky), 2. V. Dvořáček (Libeř), 3. M. Fialková (Ostrov)
v kat. M5: 1. Z. Švajda (Mimoň), 2. L. Hynek (Albrechtice), 3. K. Charvát (Velešín)

K nedělnímu závodu se minkáristé přesunuli jen o pár set metrů dále na druhý konec obce a pokračovali v adrenalinovém kličkování mezi barevnými bójkami.

Tentokrát byli nejúspěšnější:
v kat. M1: 1. J. Procházka (Kopřivnice), 2. R. Jůda (Velešín), 3. S. Tesař (Ml. Boleslav)
v kat. M2: 1. P. Charvátová (Velešín), 2. M. Prečová (Hlubočky), 3. Š. Jůdová (Velešín)
v kat. M3: 1. J. Šimůnek (Ml. Boleslav), 2. V. Charvátová (Velešín), 3. T. Bodinek Hlubočky)
v kat. M3D: 1. L. Brožková (Ústí n/Orl.), 2. T. Otisková (Polná), 3. K. Opolská (Oloví)
v kat. M4: 1. M. Bohačíková, 2. A. Bohačík (oba Hlubočky), 3. V. Dvořáček (Libeř)
v kat. M5: 1. Z. Švajda (Mimoň), 2. K. Charvát (Velešín) 3. L. Hynek (Albrechtice)

Z boleslavských si další body vybojovali v kat. M1 A. Slavíková dvakrát za 5. místo a F. Středa za 8. a 10. místo, v kat. M2 E. Slavíková za 4. a 5. místo, O. Velich za 8. a 9. místo, V. Podlipský dvakrát za 10. místo a A. Středa za 15. Místo. V kat. M3 D. Kubín za 4. místo, F. Nevosad dvakrát za 5. místo, F. Schieber za 7. místo, v kat. M4 A. Kubínová za 8. místo a v nejstarší kat. M5 pak P. Melša dvakrát za 5. místo, M. Středa za 6. a 7. místo, J. Kejval dvakrát za 11. místo.

K dalším závodům se minikáristé vypraví 7. a 8. června do Hluboček u Olomouce, kde se pojede 1. kolo Evropského poháru a 6.kolo Poháru České republiky.

MICHAL ŠIMŮNEK