Minikárová sezóna na závodních tratích sice již skončila, ale pro ty nejúspěšnější končí sezóna až slavnostním vyhlášením a převzetím pohárů ze seriálových soutěží. Hned dvě tyto významné události v uplynulých dnech absolvovali mladoboleslavští minikáristé.

Nejprve se desítka boleslavských minikáristů vydala do sídle Autoklubu České republiky v Praze, kde se sjeli závodníci z celé republiky, aby zde převzali poháry za umístění v Poháru České republiky – Memoriálu Ladislava Buriánka a v Mistrovství České republiky. A výprava to byla opravdu úspěšná, vždyť boleslavští minikáristé při ÚAMK AMK Škoda zde převzali hned devatenáct pohárů, a do Boleslavi putoval i titul Mistra republiky.

V Mistrovství ČR 2014 byli nejúspěšnější:


M1: 3. S. Tesař, 5. A. Slavíková. M2: 4. O. Kolarovský, 6. E. Slavíková. M3: 1. J. Šimůnek, 3. D. Kubín, 5. F. Nevosad. M4: 6. J. Tejkl. M5: 6. P. Melša

Při vyhlašování Poháru ČR 2014 si poháry vybojovali:

M1: 3. S. Tesař, 4. A. Slavíková, 6. K. Podlipská. M2: 4. E. Slavíková, 5. O. Kolarovský. M3: 1. J. Šimůnek, 3. D. Kubín, 6. F. Nevosad. M4: 6. J. Tejkl. M5: 5. P. Melša.

Pro domácí jezdce pro tuto sezónu ještě zbývalo vyhlásit Mladoboleslavský pohár. O ten v letošní sezóně již po devětadvacáté soupeřilo všech dvacet sedm boleslavských jezdců, neboť tento pohár se jezdí bez rozdílu kategorií. Rozhoduje počet odjetých závodů, umístění, ale i počet poražených soupeřů. Takže rozhodují nejen výsledky, ale důležitá je i vytrvalost.

I v tomto seriálu se nejvíce dařilo Janu Šimůnkovi, který tak dokázal obhájit loňské vítězství a připsal si další jedničku na pomyslné minikárové vysvědčení. Za ním se pak seřadili následující jezdci – Eliška Slavíková, Dominik Kubín, Ondřej Kolarovský, Vojtěch Podlipský a šestici nejúspěšnějších uzavřela Anežka Slavíková.