„Před zápasem jsme měli na našeho soupeře náskok dvou bodů. Jelikož hrozí, že by mohly sestupovat poslední tři celky, potřebovali jsme nutně vyhrát, abychom se od poslední trojky odpoutali na pět bodů,“ popisoval situaci v tabulce druhé nejvyšší české soutěže klubový manažer Ondřej Pechanec.

Domácí vstoupili sice do zápasu náporem, ale vedení se ujali hosté, když proměnili dvě brejkové situace. Domácí však do přestávky srovnali po trefách Lukáče a Polanky. I po přestávce pokračovali v nátlakové hře, která přinesla ovoce v podobě vedoucí branky Bělíka a jednoho vlastňáka. Hosté ale nesložili zbraně a po chybě domácí obrany nejprve snížili na rozdíl jediné branky, po zbytečném šestém faulu Malibu pak minutu a půl před koncem dokonce z nařízeného desetimetrového kopu dokonce vyrovnali.

V roce 2017 slavila Mladá Boleslav zisk poháru ve Zlíně.
Přinese páté finále čtvrtý triumf?

„Bod byl ale pro nás po průběhu zápasu málo a naši trenéři si vzali oddechový čas, po němž poslali na hřiště pět hráčů a zkusili risk bez brankáře,“ komentuje hodně odvážný tah domácí lavičky za stavu 4:4 Pechanec. A risk domácím vyšel, Boško přihrál na hranici pokutového území Polankovi, který nacvičenou kombinaci vyšperkoval přihrávkou na Volfa, který uklidil míč do prázdné branky. Následná odpověď ze strany hostů se pak nekonala, neboť se zbytečně nechal vyloučit Sčislák a domácí v přesilovce už ve zbývajícím čase hostům míč vůbec nepůjčili.

Důležité tři body tak zůstaly v Boleslavi. Malibu aktuálně drží na své pronásledovatele pětibodový náskok, a samo se naopak přiblížilo čelu tabulky. Na páté místo ztrácí tři body.

II. liga západ – 13. kolo

Malibu MB – Cheb 5:4 (2:2)
Branky: 8. Lukáč (Boško), 12. Polanka (Bělík), 25. Bělík (Polanka), 27. vlastní, 40. Volf (Polanka) – 5. Falář, 8. Hudeček, 36. Hudeček, 39. Sčislák (10m). Rozhodčí: Dragoun, Vodrážka. ŽK: Volf, Boško, Čermák – Sčislák. ČK: 0 – 40. Sčišlák. Diváci: 120.
Malibu: Pytloun (14. Roudnický) – Bělík, Boško, Maňas, Polanka – Volf, Šimáček (35. Čermák), Lukáč, Stojka.

Jakub Klepiš.
Klepiš na Hry nejede, Mozík ano