Brodce – Nohejbalový klub Sokol Brodce uspořádal tuto sobotu nohejbalový turnaj trojic. Letošní sezóna se vyznačuje tím, že na turnaj se hlásí oproti minulým letům méně týmů. Poznali to nejen pořadatelé v Brodcích, ale i v Hradišti a předtím v Bousově a Přepeřích.

V úmorném vedru nakonec soutěžilo o prvenství sedm týmů. Nejprve se utkal každý s každým na dva vítězné sety a pak se první čtyři týmy utkaly o konečné prvenství.

Na třetím místě se v tomto klání umístili domácí, kteří v sestavě střídali ve čtyřech – Dlask, Šulc, Zeman a Bednář. Finále bylo reprízou loňského finále, kdy se utkal tým zvaný Lištičky a Chleba ve skříni.Stejně jako loni se rozhodovalo ve třech setech a byly úspěšnější Lištičky a zkompletovaly tak hattrick tří vítězství za sebou. Tentokrát ve složení D. Šimáně (akademický mistr republiky), V. Tymichová (ligová hráčka z Nymburka) a P. Matouš,kterého ve finále vystřídal M. Špalek. Chleba hrál letos v sestavě M. Kašpárek,  O.Kašpárek a Červinka. David Šimáně má výbornou bilanci z turnajů konaných v okrese, když zvítězil v Bousově a v Hradišti, ovšem s jinými spoluhráči.

Kolomuty – V sobotu proběhl v Kolomutech nohejbalový turnaj trojic Štecha Cup.
Konečné výsledky: 1. Král, Zíta, Svárovský, 2. Novák, Splídek, Plevka, 3. M. Štecha, Kolář, J. Štěcha.

MICHAL KAŠPÁREK, PETR LINHART