Jihostroj České Budějovice – VK Karbo Benátky nad Jizerou 3:0

Ve druhém kole čekal na Benátky velice těžký soupeř. Úřadující mistr ČR a účastník ligy mistrů VK Jihostroj ČB. Benátky sice prohrály, ale jejich výkon byl velmi kvalitní, ale na mistra to prostě nestačilo. Ten před televizními kamerami dokázal Benátky zdolat bez ztráty setu. V prvním a druhém setu až v samotných koncovkách. Až ve třetím setu ukázal svoji sílu a hostům povolil pouhých 18 bodů.

Trenér Benátek Miroslav Malán: „Prohráli jsme 0:3, takže nejsem spokojen. Dnes jsme se prali se skákanou plachtou (plachtící podání) a potom s útokem našich univerzálů. Takže na útoku jsme byli horší než Jihostroj a proto jsme prohráli. Jihostroj hrál na šest hráčů. Zbytek mají mladé hráče, kteří mají všechno před sebou. My máme trošku jinou generaci. Až čas ukáže, jak na tom budeme my a jak na tom budou oni, nyní je to teprve začátek soutěže."

Sety: 22, 22, 18. Čas: 78 minut.
Benátky: nahrávka – Jaroslav Škach (1 bod), smeč – Filip Nesvačil (7) a Vladimír Němeček (10), blok Aleš Dittrich (5) a Pavel Starý (8), univerzál – Radek Motys (6 libero Daniel Staffan, střídali: Marek Nesvačil (1), Martin Ticháček a Tomáš Sobek.

V sobotu přivítají Benátky ve třetím kole na domácí palubovce u základní školy od 18.30 hodin SKV Ústí nad Labem.

ZDENĚK ŠOLC