V druhém domácím utkání dokázali benátečtí volejbalisté naplno bodovat, když po prohraném prvním setu se zlepšili snad ve všech herních činnostech a zaslouženě zvítězili.

V prvním dějství se v úvodu při podání Pavla Starého dostává Karbo do čtyřbodového trháku (4:0), to se dvakrát na bloku prosazuje Aleš Dittrich. Po prvním technickém oddechovém čase se na útoku daří ústeckému kapitánovi a dvěma úspěšnými smečemi snižuje na rozdíl jediného bodu (9:8). Poprvé do vedení hosté nahlédli za stavu 12:13. Ústí obouruč vrchem odbijí míč do zóny jedna a začíná srovnávat krok s Benátkami. Až do samotné koncovky se obě družstva přetahují v jednobodovém náskoku. Dva bloky v řadě hostů získávají tříbodové vedení až za stavu 20:23. První setbol na sebe nenechává dlouho čekat. Martin Vodvárka z vedlejšího kůlu přesně ukončuje rozehru a hosté se radují. Hned první setbol Ústí proměňuje, Benátky míří z hlavního kůlu do zřetelného autu a hosté získávají první sadu.

Do druhého setu domácí trenér Miroslav Malán posílá na post diagonálního hráče Radka Motyse a ten svého trenéra nezklamal. Jednu přesnou nahrávku za druhou od Jaroslava Škacha proměňuje v body a Benátky mají hned od úvodních míčů druhé sady více ze hry (5:2). Získaný náskok si domácí volejbalisté bezchybnou hrou udržují pomalu po celý druhý set (22:18). Při podání Aleše Dittricha opět na sítí řádí Radek Motys a přesnou technickou smečí získává první setbol pro Benátky za stavu 24:18. Hned první setbol proměňují dobře postavené ruce stejného hráče na bloku a je vyrovnáno.

Třetí a čtvrté dějství s naprostým přehledem si pohlídali domácí borci, kteří od úvodních míčů šli za jasným cílem, cílem zvítězit. Domácím se daří na bloku i na podání a hosté naopak dost často kazí na útoku a tím dovolují Benátkám získat až desetibodový náskok (19:9, při podání Jaroslava Škach – 2x eso). Ve třetím setu domácí hráči získávají setbol již za stavu 24:15 (Radek Motys o blok z vedlejšího kůlu). Hosté se nevzdávají a dvěma body snižují. Až zkažené podání ústeckého hráče ukončuje třetí sadu a domácí se ujímají vedení 2:1 na sety.

Čtvrtý set opět rozjíždí Radek Motys, když 3x za sebou pokládá svoji smeč do pole Ústí (4:1). Za stavu 14:5 již domácí vedou o pořádný ranec bodů. Přesto se hosté nevzdávají a za stavu 16:12 si musí rychle domácí trenér Miroslav Malán žádat oddechový čas. Po odpočinku se domácí volejbalisté vrací ke své hře a body opět naskakují pouze na jedné straně (19:13). Ani několikanásobné střídání na straně hostů Benátky nezastavuje a po jedno-bloku Filipa Nesvačila se domácí radují z prvního mečbolu za stavu 24:15. Ústí opět dvěma body snižuje, ale potom kazí své podání a je dobojováno.
Trenér Benátek Miroslav Malán: „Ze začátku jsme byli trochu nervózní. Asi z toho, že se vidíme na posledním místě tabulky. Sice jsme ze začátku utkání vedli, ale potom jsme vedení rychle ztratili. Myslí si, že jsme byli zbytečně moc nervózní. Od druhého setu se náš výkon zvedl a potom jsme již měli zápas ve svých rukách."

Benátky – Ústí nad Labem 3:1

Sety: -20, 18, 17, 17. Doba hry: 100 minut. Diváci: 315.

Benátky: nahrávka – Jaroslav Škach (4 body), smeč – Filip Nesvačil (14) a Vladimír Němeček (10), blok Aleš Dittrich (12) a Pavel Starý (2), univerzál – Marek Nesvačil (3) libero Daniel Staffan, střídali: Radek Motys (18), Martin Ticháček a Daniel Kohlmann (5).

ZDENĚK ŠOLC