Jen s trojicí závodníků vyrazili karatisté Auto Škody na mezinárodní Grand Prix do Ústí nad Labem. V konkurenci téměř čtyř stovek závodníků z jedenácti zemí se ale rozhodně neztratili.

Mezi nejúspěšnější závodníky celého turnaje jednoznačně patřil Jakub Pečenka. Ten dokázal jasně zvítězit v dopoledních soutěžích kata i následně v kumite. V kata všemi eliminačními koly prošel bez zaváhání a jasně dominoval i ve finále. Se svými soupeři si poradil i v kumite do 41 kg a do své bohaté sbírky přidal dva poháry a zlaté medaile za vítězství v jednom z deseti nejvýznamnějších turnajů u nás.

I přes neúčast dvou v současnosti nejúspěšnějších závodníků Filipa Víta a Tomáše Červinky se sbírka úspěchů boleslavského karate opět rozšířila. Výborně si totiž vedl také Jakub Riedl. V kumite dorostenců prošel až do finále, kde po vyrovnaném boji těsně prohrál a získal stříbro. O několik desítek minut později nastoupil poprvé také mezi juniory a ani v této vyšší věkové kategorii si nevedl vůbec špatně. Po výborných výkonech postoupil do semifinále, ve kterém vedl nad pozdějším vítězem celé kategorie ještě pár vteřin před koncem. Nakonec v samotném závěru vyrovnaného duelu při snaze o bodování inkasoval a těsně prohrál. V boji o bronz už ale opět svého soupeře deklasoval 5:2.

Těsně za medailí skončil Martin Pech v kata starších žáků. Mezi dvacítkou soupeřů prošel hladce až do semifinále, v němž nestačil na pozdějšího vítěze a v boji o bronz pak prohrál s kvalitním soupeřem z Ústí nad Labem.

Příští týden bude většina karatistů sbírat síly na poslední turnaje, kterými bude 7. června národní pohár a o týden později mistrovství kraje. Pouze Jakub Pečenka se v neděli ještě zapojí do posledního kola regionální ligy družstev, kde boleslavský tým usiluje o celkové prvenství.