Futsalisté Malibu mají první druholigové body v nové sezoně. V úvodním domácím zápase, který kvůli rekonstrukci městské sportovní haly v Mladé Boleslavi museli odehrát v exilu v Bělé pod Bezdězem, zdolali Kadaň 6:4.

Přitom ještě v poločase na tom byli lépe hosté, kteří vedli 2:0. V poločase ale Malibu poslalo na hřiště Matěje Vaňka, kterému nikdo neřekne nijak jinak než Mathew, a ten předvedl hurikán hodný svého aktuálně známějšího jmenovce. Oživil hru Růžovek a sám se na obratem zápasu podílel hattrickem.

Po prvním poločase to na výhru nevypadalo, souhlasíte?
Kluci ale do zápasu nevstoupili vůbec špatně. Kdyby proměnili šance z úvodu zápasu, tak jsme se pak nemuseli o výsledek strachovat. Kadaň pak dala gól s nešťastné penalty a jeden náhodný z autu a mohla se ještě víc soustředit na bránění.

Pak poslali ale trenéři na hřiště vás a přišel obrat.
Hlavně jsme začali proměňovat šance, kterých jsme měli i v prvním poločase hodně. Navíc Kadaň nestíhala, a tak přišly i fauly a pomohlo nám, že Marek Maňas přidal ještě dvě branky z desítek. V závěru nás pak ještě podržel brankář Kroupa a mohli jsme slavit zasloužené tři body.

Vedení klubu vyhlásilo před sezonou útok na medaile. Je to podle vás reálné?
Máme mladý a bojovný tým a minimálně třetí místo naše bude!

Vy jste si vloni vyzkoušel i hodně exotické futsalové angažmá. Jak se dostane člověk k hraní v Austrálii?
Byl jsem tam na rok studijně a pracovně a chtěl jsem u toho hrát i fotbal. Když už jsem si našel tým, tak jsme zjistili, že bych nestíhal kvůli práci tréninky. Hned vzápětí jsem pak nešel futsalový celek Galacticos Sydney. Ti hráli futsal večer, což mi časově vyhovovalo.

Jakou jste hráli soutěž?
Jmenovalo se to Divize A a šlo o nejvyšší soutěž v Sydney.

Jaká vlastně byla úroveň takové soutěže?
V Austrálii není fotbal a futsal už vůbec nějak extra populárním sportem, takže několik týmů v soutěži bylo na úrovni kraje, zbytek spíše připomínal naší okresní soutěž.

V čem byl ten největší rozdíl?
Rychlost a důraz hráčů. A také pravidla. Tam se každý zápas hrál podle toho, jaký dorazil rozhodčí. Paradoxně nejlépe nás tam pískala jedna šedesátiletá paní.

Malibu MB – Kadaň 6:4 (0:2)
Branky: 25. Vaněk (Kvapil), 32. Maňas (10 m kop), 33. Vaněk (Král), 36. Maňas (10 m kop), 36. Vaněk, 40. Soukup (Boško) – 10. Novák (pen.), 19. Novák, 31. Süssmilch (Novák), 39. Kaidl.
Malibu: Kroupa – V. Kohnhäuser (21. Vaněk), Maňas, Soukup, Matouš – R. Kohnhäuser (33. Boško), Kateřiňák, Král, Kvapil.