Do ideálního golfového počasí chybí a ještě pár dní chybět bude hodně Celsiových stupňů na venkovních teploměrech, přesto není třeba ponechávat hole v koutě, aby na ně usedal prach.

Mladoboleslavské mistrovské hřiště Sand Martin´s Holes je sice v těchto dnech zavřené, ale k trénování odpalů je od 8 do 19 hodin přístupný venkovní driving, to pro ty otužilejší golfisty, i tři golfové simulátory pod střechou klubovny, to pro ty rozmazlenější hráče a hráčky. Milovníkům indoor golfu jsou FSG simulátory k dispozici každý den od 8 do 22 hodin.

Nejvýznamnější golfovou událostí nejbližších dnů je valná hromada řádných členů spolku Golf Club Mladá Boleslav, kterou jeho prezident Josef Šulc svolal na pondělí do velkého salonku klubového areálu v Michalovicích. Program měl standardní náplň se zprávou o loňské činnosti, přednesením plánu letošní činnosti, schválením účetní uzávěrky za rok 2015 a stanovením členských příspěvků na rok 2016.

Členy i nečleny mladoboleslavského golfového klubu však nejvíce zajímá termín zpřístupnění mistrovského hřiště Sand Martin´s Holes. Přesné datum však zatím není stanovené ze dvou důvodů. Prvním je nepředvídatelný vývoj únorového a březnového počasí a druhým zatím nedokončené zemní úpravy, jejímž výsledkem bude překvapení pro golfisty v podobě nové vodní překážky v prostoru první devítky mistrovského hřiště Sand Martin´s Holes.

Nejmenší golfisté mládežnického oddílu GC Mladá Boleslav zahájili po více než měsíční zimní přestávce tréninkovou činnost v pondělí 1. února 2016. Protože venkovní plochy golfového areálu jsou mimo provoz, využívají FSG simulátory v interiéru golfové klubovny. „Ven s dětmi půjdeme, až se počasí výrazně zlepší, podle mého hrubého odhadu někdy před koncem dubna," prohlásil Marek Dědina, jenž má mládežnický oddíl v Golf Club Mladá Boleslav na starost.

Na začátku roku 2016 má mladoboleslavská mládežnická akademie 65 aktivních členů. „Nábor nových zájemců o golf stále probíhá," zdůraznil Marek Dědina.

V minulém roce 2015 byl mládežnický oddíl GC Mladá Boleslav aktivní od března do listopadu. Bezmála sedmdesát golfistů a golfistek ve věkovém rozmezí od pěti do osmnácti let si osvojovalo všechny radosti i záludnosti golfové hry využíváním tréninkových ploch michalovického golfového areálu a devítijamkového veřejného hřiště. Na něm se konaly pravidelné mládežnické turnaje a v září se uskutečnil již třetí ročník mistrovství mládežnického oddílu . Součástí činnosti byly i dva příměstské tábory.