Pozorní čtenáři si jistě všimli. V sobotu odstartovalo hlasování v prestižní anketě Boleslavského deníku Sportovec Mladoboleslavska za rok 2013. Hlasovat budete moci nejen pomocí vystřižených kuponů, ale také na webu.

Uzávěrka hlasování bude 21. března, o pět dní později dojde na slavnostní galavečer. Místo jeho konání zatím zůstává zahaleno tajemstvím. „Bude to velké překvapení pro všechny fanoušky této ankety," přilévá pod kotlík očekávání středočeský šéfredaktor Jiří Macek. Ten se po tříleté přestávce opět ujme moderátorského mikrofonu. Parťáka mu dělat jeho siamské dvojče Luboš Dvořák, z rádia Signál.

V následujících týdnech tedy najdete každý den v Deníku hlasovací kupon. Hlasování však bude probíhat také na internetu. Samotní vítězové ve všech kategoriích pak vzejdou ze součtu pořadí hlasování kuponem, internetem a své pořadí také určí oslovení odborníci.

Letos je celá anketa opět ve výhradní režii Boleslavského deníku a kdo si pamatuje vyhlašování z před tří a více let, musí tušit, že si organizátoři určitě připraví nějakou tu vylomeninu.

Macek s Dvořákem jsou totiž pověstní doslova šokujícím programem při slavnostním večeru. Co přichystají letos? „Samozřejmě vám to neprozradím. Ještě to není úplně vymyšlené, ale jistou představu již máme," nechtěl více prozradit Jiří Macek. Každopádně to určitě opět bude stát za to. Na veřejnost už totiž prosákly informace, že se oba zmínění pánové při tvorbě scénáře málem poprali.

„Na pěsti nedošlo, ale byl z toho málem takový malý partnerský rozvod," nechtěl celou záležitost dále komentovat Dvořák.

V kategorii jednotlivců se historicky první vítězkou v roce 1993 stala plavkyně Lucie Šilhánová, korunu krále bude z loňského roku obhajovat florbalista Ondřej Fojta. Právě děravé hokejky vloni poprvé v historii ovládli prestižní kategorii kolektivů.

I letos bude tato kategorie jedna z nejsledovanějších. O návrat na trůn se hlásí také fotbalisté, zadařit by se mělo také hokejistům.

Všechno ale máte ve svých rukách vy, čtenáři. Tak hlasujte…!

JEDNOTLIVEC

KOLEKTIV

TRENÉR A CVIČITEL

TALENT DO 18 LET

ADRENALIN A BOJOVÉ

KRAJÁNEK

CIZINEC

VETERÁN

HENDIKEPOVANÍ