HK Slavia Praha - HC TJ AŠ Ml.Boleslav 18:17 (9:7)

V předehrávce 18.kola 2.ligy házené zavítali házenkáři Auto Škody na palubovku Slavie Praha.

Podzimní domácí zápas prohrála Auto Škoda o jednu branku 27:28. Boleslavští házenkáři se proto chtěli pokusit soupeři porážku oplatit.

Začátek prvního poločasu vyzněl lépe pro hostující házenkáře, kteří se ujali vedení 2:0. Ale potom začalo střelecké trápení a domácí brankář začal své představení. Po chvilce Slavia otočila stav na 5:2 a náskok si udržovala. Na obou stranách dominovaly obrany a oba brankáři. Ve dvacáté minutě bylo skóre 7:5 pro domácí, a konečný stav prvního poločasu nakonec byl 9:7 pro domácí.

Začátek druhého poločasu se obraz hry neměnil. Domácí si udržovali náskok dvou branek. Hostům se nedařilo díky střelecké nemohoucnosti stav vyrovnat. Až mezi desátou a třináctou minutou konečně začali házenkáři AŠ proměňovat své šance a podařilo se jim otočit výsledek na 12:14.

Domácí si vzali oddechový čas a to jim pomohlo. Podařilo se jim během pěti minut otočit stav na 15:14. Boj pokračoval.

Opět zářili oba brankáři. Ale těsně před koncem se podařilo domácím jít do vedení na 17:16. A měli ještě minutu před koncem výhody útoku. Rozhodčí označili jejich útok pasivitou, ale bohužel nezapískali a nechali hrát domácí tak dlouho, dokud nevstřelili vítězný gól.

Hosté ještě deset vteřin před koncem snížili a snažili se hrát presink, bohužel nebyl zastaven čas za zdržování hry ze strany Slavie a tím dokázali házenkáře Auto Škody opět porazit o jednu jedinou branku 18:17.

"Dneska jsme opět sehráli vyrovnaný dramatický zápas se Slávií. Bohužel, tentokrát bez bodového zisku. Nemůžeme se vymlouvat na konec, jak ho odpískali rozhodčí. Máme velmi dobrou obranu, kvalitního gólmana ale špatný útok. Nedáváme i ty vyložené šance. A tam byl zakopaný pes. V zakončování šancí se projevují někdy návyky z tréninku a to musíme zlepšit. Myslím , že dneska nás hlavně porazil domácí brankář, který nás doslova „vychytal"," řekl k utkání trenér AŠ Petr Kulas.

Sestava a branky
Soukup Robert, Palo Aleš,
Houška Jan 1 ,Homolka Adam 2, Váňa Petr 3 ,Šťastný Michal 1, Houška Tomáš 1, Picek Daniel 1, Janhuba Jan 6 , Jakl Martin 2, Svárovský Vojtěch, Kuchta Vojtěch, Janhuba Filip, Polesný Lukáš .