Tradiční florbalová charitativní exhibice už klepe na dveře. Uskuteční se v benátecké sportovní hale 1. června a pomůže tentokrát sledge hokejistům Kolína.

Její organizátor, sportovní redaktor Českého rozhlasu 1 Radiožurnálu Pavel Petr, se vrátil z úspěšné mise na hokejovém mistrovství světa a prozradil více.

„Každý rok se snažíme podpořit někoho, kdo si pomoc zaslouží a komu každá koruna skutečně pomůže k jeho sportovní činnosti," uvedl na úvod Pavel Petr a přidal vysvětlení, proč letos padla volba právě na tým Draci Kolín. „Mezi hráči mám řadu kamarádů a nesmírně si vážím toho, jak i přes zdravotní komplikace berou život s optimismem. Jelikož je těžké peníze získávat, budeme se klukům, za podpory Středočeského kraje, snažit pomoci."

Do turnaje zasáhne pět až šest týmů. Mezi nimi nebude samozřejmě ani letos chybět ani výběr Boleslavského deníku. Jeho kapitán Jarda Bílek o ambicích týmu s úsměvem řekl: „Je mi jedno jak skončí náš tým, já hlavně už musím dát gól!" V předchozích čtyřech ročnících totiž má v kolonce kanadského bodování uveden výsledek 0+1 za jednu gólovou přihrávku.

V sestavách jednotlivých celků se objeví celá řada osobností. Mezi nimi i herci mladoboleslavského Městského divadla.

„Jednání o možné účasti v těchto dnech vyrcholí, moudřejší budu po neděli. Předběžnou dohodu mám například s bronzovým medailistou z letošního hokejového mistrovství světa Jakubem Nakládalem, v nezvyklé roli by se měli představit fotbaloví trenéři Jiří Plíšek a Dušan Uhrin mladší nebo prezident FK Mladá Boleslav Josef Dufek. Moc už se těším také na start Kateřiny Novotné," uvedl Pavel Petr.

Mezi řádky pak prozradil, že chystá i jedno překvapení. Konkrétní zatím být nechtěl. Při kontaktech, které má, se každopádně sportovní příznivci mohou těšit na zajímavou akci. Více o ní v nadcházejícím týdnu.