V irském Dublinu se o víkendu uskutečnilo mistrovství Evropy druhé největší organizace karate JKA. Do výběru české reprezentace se nominoval také boleslavský karatista Filip Vít. Vedl si skvěle a vybojoval bronzovou medaili v kumite juniorů.

Navíc byl členem bronzového týmu české reprezentace, a ve své silnější disciplíně kata skončil v konkurenci téměř čtyřicítky závodníků jednu desetinu bodu za postupem do čtyřčlenného finále, když obsadil páté místo.

Soutěž v kumite se v JKA na rozdíl od WKF neuskutečňuje v hmotnostních kategoriích, ale jen jako takzvané open. Filip Vít se postupně utkal s reprezentantem Anglie – výhra po 40 sekundách před časovým limitem, následně s dvoumetrovým soupeřem z Maďarska – výhra 1:0. V zápase o postup do finálové čtyřky přešel přes soupeře ze Srbska, který byl diskvalifikován za nekontrolované techniky. V duelu o medaili čekal na Víta výborně připravený ruský závodník. Český borec zraněný ze semifinále sice bojoval naplno, ale na vítězství už nedosáhl a získal další evropský bronz do své sbírky.

V dopoledních soutěžích kata Vít také předvedl vynikající výkony. Prošel eliminačními koly s jasnou převahou přes soupeře ze Švýcarska a Norska. V semifinálové osmičce zůstal pouhou desetinu bodu za postupovým čtvrtým místem a v konečném hodnocení mu tak patří pátá příčka.