Pětadvacetiletý Mareš startuje také v letošní sezóně společně se spolujezdcem Janem Hlouškem a vozem Peugeot 208 R2. Díky výkonům z předešlých dvou sezón si Mareš vysloužil podporu nejen českého zastoupení značky Peugeot, ale především pak Autoklubu ČR, který jej pro letošní rok, jakožto českého reprezentanta, nominoval také do prestižní kategorie FIA ERC JUNIOR. V něm jsou odjety zatím dva podniky, když hned v tom prvním, konajícím se na Azorských ostrovech, brali Mareš s Hlouškem senzační bronz. Na Kanárských ostrovech je krátce před cílem vyřadila z boje o stupně vítězů technická závada.

Na českých tratích jsou nyní ale „na vítězné vlně" a jak sám Filip říká, rád by na ní pokračoval i o tomto víkendu na domácích tratích: „Bohemka je pro mě domácím závodem, už jako dítě jsem pravidelně postával u tratí, takže se na její start opravdu hodně těším, ikdyž většina rychlostních zkoušek je domácích spíše pro mého spolujezdce, který je z Jablonce. Čekají nás každopádně krásné, ale náročné tratě a nepochybně také další těžký souboj s našimi soupeři. Naše ambice jsou přesto ty nejvyšší - podat vyrovnaný výkon a pokusit se vybojovat další vítězství. Uděláme pro to maximum!" říká odhodlaně semčický jezdec. Ten do 44. ročníku Rally Bohemia odstartuje v barvách týmu Autoklub Peugeot Rally Talent s číslem 30 na dveřích.

Ještě před startem jej ale od páteční 18. hodiny čeká autogramiáda v mladoboleslavském Bondy Centru, kde bude dělat společnost předním českým jezdcům v čele s Janem Kopeckým a Romanem Krestou.

Jan Kopecký je opět hlavním favoritem domácí Rally Bohemia.
Město automobilů o víkendu obsadí závodní speciály