Technology Mladá Boleslav - Florbal Chodov 6:5

To byl zase zážitek. Florbalisté Mladé Boleslavi se utkali na domácí palubovce v pozici dvojnásobného obhájce pohárového triumfu v semifinálovém utkání s Chodovem a po velkém dramatu a výhře 6:5 mohou snít o hattricku.

Od ohlášení návratu k florbalu poprvé zasáhl do hry útočník Pavel Bouška, naskočil ve třetím útoku se Salátem a Pluhařem.

Chodov z velké části stojí na produktivitě dua Tom Ondrušek, Patrik Dóža a tihle dva se prosadili hned v úvodu šesté minutě. Dóža posunul míček doleva na Ondruška, který z první mířil k bližší tyči.

Mladá Boleslav se tlačila do útoku a ve 12. minutě byla odměněna tečovanou střelou Křenka, která prošla až do sítě. Podruhé překonal chodovského brankáře Mücka o čtyři minuty později Salát, který na zadní tyči ve vzduchu zakončoval povedenou kombinaci.

Když navíc ve 25. minutě znovu udeřil Křenek, bylo v Městské sportovní hale veselo, jenže boleslavské vedení 3:1 dlouho nevydrželo. Chodovská první pětka už za sebou měla hodně dlouhé střídání, přesto ve 27. minutě Koutný ze středu snížil.

Pak se strážce domácí brány Rytych vytáhl proti sólu Tyla, ovšem kapituloval ve chvíli, kdy to nikdo nečekal. Chodovský Strachota ve 37. minutě pykal za hrubost na Nováka, jenže Ondrušek zachytil míček na vlastní polovině, utekl po křídle a vyzval ke skórování Dóžu, který usměrnil přihrávku do volného místečka k tyči. A to nebylo všechno, 63 vteřin před druhou pauzou překlopil skóre na 4:3 pro Chodov Koutný.

„Ten gól v oslabení nás trochu rozhodil a pak z toho vyplynul ten nepovedený závěr druhé třetiny," komentoval průběh zápasu jeho pozdější hrdina Jan Natov.

Fanoušci v Městské sportovní hale vycítili, že právě v tu chvíli je podpora moc potřeba a ve třetí třetině mohli jásat po parádním forhendu Nováka, který ve 49. minutě srovnal.

Ještě větší výbuch euforie způsobil Tadeáš Chroust vyrovnávací trefou zleva, ale vedení 5:4 vydrželo Boleslavi jen necelou minutu – pak dotáhl skóre Pražák. Drama vrcholilo v posledních minutách základní hrací doby – v čase 58:22 rozhodl Natov bombou pod horní tyč o boleslavském postupu. „Ještě jsem měl trochu strach, protože dvě minuty předtím jsem také šli do vedení a hned o něj přišli, tak jsem měl obavu, aby se to neopakovalo," přiznal střelec zlatého gólu Jan Natov.

Sen o hattricku žije, ve finále Poháru České pojišťovny 19. ledna v Plzni dvojnásobní obhájci vyzvou Vítkovice.