Je trenérem české cyklokrosové reprezentace. Komunikuje se závodníky, zajišťuje jejich konkrétní tréninkový i závodní program. Boleslavský kouč české reprezentace Petr Dlask by moc stál o to, aby jeho strategii v létě, a hlavně na podzim při Mistrovství Evropy, podpořila Kateřina Nash. „Jde o to, jak se Káča bude cítit v létě na americké půdě, o dalším programu se můžeme potom dál bavit," říká na adresu rodačky z Prachatic, která jak známo trvale žije v Spojených státech.

„Samozřejmě o Káču máme zájem, má maximálně profesionální přístup. Všechno má připravené, promyšlené. My ale klademe důraz také na kategorii žen U23. Celkově máme kvalitní závodnice. Třeba pro Noskovou, Czeczinkarovou a další je obrovská motivace posouvat se dál. Právě Katka Nash jim může předávat své bohaté zkušenosti."

Čtěte také: Cyklokrosaři znají jízdní řád sezony. Mladá Boleslav přivítá domácí vrchol

V sezoně nemohl být Petr Dlask spokojený s výkony a s výsledky juniorů. „Očekávali jsme od nich víc," přikyvuje. „Kopecký jel sice dobře, ale očekávání byla o dost větší. Je ale pravda, že na mistrovství světa se čtyři lidi poroučeli k zemi, to tréninkem neovlivníme."

Nemoci českého cyklokrosu je připraven léčit. A chce je vyléčit.

„Je na čem pracovat, ale to se nepodaří za rok. Předpokládám, že medaile začneme vozit za tři nebo čtyři roky, závodníkům chceme dát šanci, aby na sobě pořádně pracovali, zároveň se pokusíme nalákat další mladší a talentované cyklokrosaře."

Mistrovství Evropy v Táboře

Také Dlask už často přemýšlí o jednom z vrcholů roku 2017, kterým bude Mistrovství Evropy v Táboře. „Junioři byli prvoročáci, proto jsme je tahali po Světových pohárech. Teď by měli ukázat sílu."

Do České republiky se evropský šampionát vrátí po čtyřech letech, když v roce 2013 jej hostila Mladá Boleslav. Letos se tedy pojede v listopadu v Táboře.

Ani v letošní sezoně ale nebudou o cyklokros ochuzeni ani příznivci na Mladoboleslavsku. Právě náš region bude opět stěžejním centrem českého TOI TOI Cupu. Závody kategorie C2 se pojedou v Jabkenicích a na Holých Vrších, daleko to nebudou mít fanoušci cyklistiky ani do Milovic nebo do Kolína, kde se pojede podnik českého poháru zároveň jako republikový šampionát mládeže.

Úplně poslední podnik české sezony se pak pojede na trati v Mladé Boleslavi. A to jako Mistrovství České republiky!

Čtěte také: Nejlepší sportovec kraje: nominace je v plném proudu