Mají za sebou úspěšnou premiéru ve II. lize a skvělou sezonu si volejbalistky benáteckého Karba vyšperkovaly ještě účastí na mezinárodním turnaji v Lotyšsku.

„Když jsem zhruba před měsícem od Emila Velinova dostala pro náš tým pozvání na mezinárodní turnaj v Lotyšsku, dost jsem se nad tím pousmála, ale i přesto jsem informaci holkám předala. Ani jsem nepočítala, že by někdo z nich vážně chtěl jet," začíná své povídání o nevšedním výletu nahrávačka Benátek Martina Ulíková.

„Většinou mi holky odepsali, že nechtějí jet, ale Laďka Zábranská mi hned odepsala, kdy je odlet, čímž i mě trošku nahlodala," popisuje plánování odletu postavou nevelká volejbalistka. K dvojici se ještě přidala Barbora Doušová a čtvrtou do party pak byla boleslavská blokařka Martina Myslivcová, která už s BáboFkama, jak si benátecký tým přezdívá, objela už několik turnajů.

Pořád ale v týmu chyběly dvě hráčky. Co s tím? „Pořadatelé nám slíbili, že nám dvě hráčky seženou," komentuje nevšední složení týmu Martina Ulíková. A skutečně. Po letu Praha – Brusel – Vilnius, následoval transfer přes hranice Litvy do Lotyšska, kde už v hale ve městě Daugavpils čekali další dvě členky týmu – Taťána s Natašou. „Každá by nám mohla dělat mamku, ale celkem rychle jsme si na sebe zvykli. Pokud já budu v tomto věku hrát volejbal jako ony dvě, budu na sebe moc hrdá. Jedinou propastí mezi námi byla komunikace. Jelikož holky zvládly pouze ruštinu. Nakonec se ruce, nohy, a pusa domluvily," směje se Ulíková.

TURNAJ

Do turnaje, ve kterém se zápasy hrály na dva sety vstoupil mezinárodní tým remízou 1:1, večerní utkání pak po patnácti hodinách cestování zvládla děvčata vyhrát 2:0. Samotný večer si pak děvčata zpříjemnila bruslením na zimním stadionu, kde byl také připravený raut pro účastníky turnaje.
Druhý den turnaje přinesl benáteckým hráčkám remízu a výhru, z čehož nakonec resultovalo konečné třetí místo. Pak následovala nezbytná prohlídka města. „Bára stihla odlovit dva poklady geocashingu, nafotili jsme asi milion fotek, a udělali nějaké nákupy," vzpomíná Ulíková.

Následovalo rychlé převléknutí do gala a odjezd na galavečer vyhlášení výsledků. „Nechyběla ani ruská vodka. Pak se tančilo a zpívalo. Prostě jsme jim ukázaly, že se umíme skvěle bavit," popisuje dominanci na parketě Martina Ulíková. A závěrem dodává: „V mailu už mám pozvánku na turnaj do Polska, tak uvidíme…"