Mladá Boleslav Tour Škoda Auto, tak zní název boleslavského závodu. Hostil ho opět areál Krásná louka u Jizery a role hlavního organizátora závodu se zhostil i tentokrát Josef Hladík, který má už dlouholeté zkušenosti.

Jeho přání na startu hlavního závodu tak bylo jasné: „Hlavně se všichni v pořádku vraťte, buďte opatrní na sebe i na ostatní," popřál cyklistům u Zákaznického centra Škoda Auto.

Tam půl hodiny před polednem vyrazili na nejprestižnější trať boleslavského závodu ti nejlepší z nejlepších.

Událost si nenechal ujít ani ministr financí Andrej Babiš, startovní pistole a role startéra se ujal náměstek hejtmana Středočeského kraje Karel Horčička.

Boleslavský závod, dlouhý 56 kilometrů, je v celé sérii znám jako spíše lehčí, tratě jsou tu vesměs rovinaté a vedou krásnou přírodou. To jistě stálo i za letošní rekordní účastí jezdců, jejichž počet atakoval dvoutisící hranicí.

Sluncem zalitou Boleslaví se tak prohnaly stovky cyklistů, městem je provedl závodní speciál Škoda Fabia R5, za jejíž volant usedl Jan Kopecký.

V cíli byl o hodinu a tři čtvrtě jako první novopečený maratónský mistr republiky Pavel Boudný, který si postěžoval na větrné počasí. „Jo, dnes fučelo opravdu hodně. Mně to ale tolik nevadilo, i když jsme jeli většinu závodu v úniku jen ve dvou spolu s kolegou Matym (Matoušem Ulmanem). Díky tomu, že foukalo všem stejně, tak to byl spravedlivý závod pro všechny," svěřil se.

Jeho zmíněný stájový kolega Matouš Ulman si tedy připsal druhé místo, třetí příčka pak zbyla na Petra Šťastného z týmu Erste Premier Petr Čech.

Do stejného týmu putuje i zlatá medaile v ženské kategorii, jako první si pro ni do cíle přijela Denisa Stodůlková, někdejší první dáma Kola pro život. Za ní skončila Anna Šmídová, a bronzovou příčku obsadila Jana Pichlíková.

Kolo pro život však není jen prestižní dlouhý závod, trať si tu vybere skutečně každý, dvacetikilometrovou fitness jízdu volily celé rodiny. Nejmenší bikeři se pak utkali na Krásné louce v rámci série ČT :D Junior Trophy, na trávě se projely i děti na odrážedlech.