Benátky se po třech zápasech na palubovkách soupeřů konečně dočkaly a mohly se přestavit před domácím publikem. Venkovní mise nebyla tolik úspěšná. Pouhé dva body za prohry v tiebreaku na Kladně a na palubovce Karlovarska odsunuly Benátky až na osmou příčku naší nejvyšší soutěže.
Překvapivé televizní vítězství v posledním domácím utkání 3:0 s Brnem bylo velkou výzvou pro domácí diváky, kteří se v aréně sešli v hojném množství a své hráče dokázali po celé utkání příjemně povzbuzovat. Odměnou jim byla celkem snadná výhra domácích hráčů, nad týmem pražských vysokoškoláků, kteří nemají v letošní sezóně tak kvalitní tým jako v minulém roce.

„Myslím si, že jsme odvedli dobrý výkon. Hráli jsme spolehlivě, hlavně první dva sety. Každý se koncentroval na to, na co měl. Po těch dvou snadně získaných setech jsme čekali, že ve třetím setu to tak snadné již nebude. To se také naplnilo a jsem rád, že jsme vyhráli tu dramatickou koncovku třetího setu. Prostě jsme první dva sety vyhráli suverénně, třetí set jsme vybojovali," zhodnotil zápas domácí kapitán Jaroslav Škach.

Hodnocení přidal také kouč Miroslav Malán: „Jsem rád za 3:0. Že jsme dnes vyhráli a že máme tři body. Myslím si, že dnes jsme hráli dobře, kolektivně, kolektivně dobře. Jsem rád, že po dlouhé době Filip Nesvačil, který se na plac v poslední době moc nedostal, odehrál dobrý zápas. Za to jsem rád, i když je to kolektivní sport, takže chci pochválit všechny hráče. Hlavně jsem rád, že to dnes Filipovi Nesvačilovi tak dobře vyšlo."

„Těžko dnes hodnotit. My se dlouhou dobu pereme sami se sebou. Přijde mi, že je to už spíš jen o hlavách než o špatném výkonu. Prostě první dva sety skoro odchozené, třetí jsme se trochu chytli (já jsem tam udělal nějakou nevynucenou chybu v závěru). S takovým nasazením, s jakým jsme hráli tu druhou půlku třetího setu, bychom měli hrát pořád. Ale my to nedokážeme udržet. Podle mě to je prostě o přístupu ke hře a o hlavách a tom, abychom se chytli na nějakém vítězství," byl proti tomu zklamaný kapitán vysokoškoláků Michal Záveský. „Měli jsme problém s liberem, museli jsme ho vyměnit na poslední chvíli. Benátky podávali lépe, jinak to byla dobrá hra," dodal kouč ČZU Rafael Petry.

Benátky – ČZU Praha 3:0Sety: 16 ,17, 27. Rozhodčí: Renčín, Kmoníček. Diváci: 450.
Benátky: Moník , Dittrich, Škach, F. Nesvačil, Veselý, Motys, libero Ticháček. Střídal: Koláček

ZDENĚK ŠOLC